Porsche - motoare în patru cilindri

Constructorul german Porsche se vede nevoit să se convertească la ecologism, prin adoptarea unor propulsoare mai mici în patru cilindrii. Asistăm oare la finalul lumii auto, aşa cum o ştiam?

Porsche - motoare în patru cilindri Porsche - motoare în patru cilindri

Porsche a scris istorie cu legendarul propulsor  în 6 cilindri boxer, dar se pare că trebuie să întoarcă fila pentru a face faţă noilor exigenţe ecologiste. Acest motor, aproape sinonim cu gama 911, ar putea fi marginalizat în favoarea unui boxer cu 4 cilindrii, considerat mai economic şi desigur mai ecologic.

Interesant este  faptul că nemţii se cam aşteptau la asta şi , conform lui Thomas Krickelberg, şeful departamentului de dezvoltare a grupurilor motoare, construcţia blocurilor a fost realizată în aşa fel încât se poate trece foarte uşor de la 6 la 4 pistoane.

Această ştire deşi ingrijorătoare pentru purişti, nu ar trebui să ridice prea multe semne de întrebare fanilor, pentru că boxerul cu patru cilindrii este folosti cu succes de Subaru, de ani buni. Într-adevăr vorbim de o scară mai mică, dar cu ajustările potrivite şi  cu aportul turbo, modelele Porsche nu ar trebui să coboare ştacheta performanţelor.

VEZI TOATE ANUNTURILE PORSCHE

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.