Porsche Pajun, proiectul unui 717 electric de 600 CP prinde contur

Proiectul care a dus la crearea lui Macan s-a numit Cajun, fiind vorba de juniorul lui Cayenne. Iată că acum se vorbeşte din ce în ce mai mult despre un junior de Panamera. Care ar fi electric şi deosebit de puternic.

Porsche Pajun, proiectul unui 717 electric de 600 CP prinde contur Porsche Pajun, proiectul unui 717 electric de 600 CP prinde contur

Porsche 717 - nume de cod Pajun (Panamera Junior) revine în atenţia publicaţiilor auto, fiind avansate mai multe elemente care ne ajută să vedem cum ar putea arăta Tesla Model S killerul de care se vorbeşte atât.

În primul rând, vorbim de o berlină cu patru uşi mai mică decât actuala Panamera, probabil chiar cu forme apropiate de cele ale lui Panamera Sport Turismo, afişat mai jos. 

În al doilea rând, va fi vorba de o maşină electrică, cu două motoare, situate fiecare pe câte o punte. Evident, va avea tracţiune integrală, dar nu doar atât, ci şi direcţie pe toate cele patru roţi - cele din spate virând exact atât cât trebuie pentru a oferi o agilitate deosebită maşinii.

Viitorul 717 ar putea arăta similar, în linii generale, cu Sport Turismo, care la rândul său anunţă designul viitorului Panamera...

Nu în ultimul rând, specificaţiile de care se vorbeşte sunt impresionante: 600 CP şi autonomie de circa 400 de kilometri cu o singură încărcare a bateriilor. În fine, se vorbeşte de o repartizare inovatoare a bateriilor, pentru a stabiliza foarte bine maşina, dar şi pentru a nu fura din spaţiul destinat pasagerilor.

Performanţele dinamice ale lui 717 ar trebui să fie mai bune decât cele ale lui Model S, cu acceleraţii de la 0-100 kmh în sub 4 secunde şi o viteză maximă de 250 kmh. În afara celor 200 de CP în plus, Tesla Model S actual are performanţe similare, ceea ce ne duce cu gândul că în 2019, când se aşteaptă lansarea lui Pajun-717, şi Tesla va avea în gamă o maşină la fel de puternică.

Via CAR

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.