Porsche pregăteşte un 911 off-road?

Se zvoneşte că Porsche va aduce la Beijing Motor Show un concept car 911 off-road, făcând astfel aluzie la exinderea gamei 911 cu încă o versiune. Ne-am întreba, în modul cel mai natural, „WTF!?!?”, dacă nu am şti că ideea este chiar fezabilă.

Porsche pregăteşte un 911 off-road? Porsche pregăteşte un 911 off-road?

O să fie lungă aşteptarea unei confirmări în cazul acestui zvon, deoarece salonul auto de la Beijing se va desfăşura în aprilie 2014. Sperăm ca între timp să avem parte şi de câteva poze cu conceptul pe care Porsche l-ar prezenta în cadrul antemenţionatului salon auto. Până atunci, să încercăm să ne explicăm de ce ar vrea Porsche să facă asta...

Păi, în primul rând pentru că se poate. Lucru demonstrat de ediţia de competiţii „Safari”, cu care Porsche a participat în 1978 la Safari Rally în Africa de Est, străbătând circa 5.000 de kilometri pe suprafeţe de rulare cel puţin dificile. Şi cu care nu s-a făcut chiar de râs, reuşind un dublu loc secund şi un loc patru, în ciuda faptului că dispunea de tracţiune doar pe puntea spate (dotată special cu un diferenţial blocant). Uite şi un clip cu ce poate face un 911 cu minime modificări pentru off-road:

Despre viitorul 911 off-road nu se ştiu prea multe (ca să nu zicem „nimic”), dar ar putea fi dezvoltat pe platforma lui Carrera 4S - deci ar avea tracţiune integrală. În pachet ar intra, evident, roţile cu talon mare şi garda la sol ridicată, împreună cu o serie de panouri care să-i protejeze dedesubturile. Odată cu prezentarea conceptului, Porsche va analiza feed-back-ul primit şi, prin 2016, ar pune la dispoziţia clienţilor din America de Sud, Russia, China şi Orientul Mijlociu o versiune „pentru drumuri grele” a binecunoscutului 911.  

După ce priveşti clipul de mai sus şi-ţi clăteşti ochii cu anormalul 1978 911 SC Safari, imaginează-ţi că 911 off-road ar fi deja disponibil şi spune-ne dacă l-ai alege în defavoarea unui Cayenne (pe care l-am testat într-un super-comparativ aici) sau a mai noului Macan

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.