Porsche preia circuitul de la Nardo

Constructorul german, Porsche a anunţat recent că va prelua începând din luna mai centrul de teste de la Nardo, Italia. Pe acesta se vor testa nu numai modelele constructorului din Stuttgart, ci toate automobilele grupului Volkswagen.

Porsche preia circuitul de la Nardo Porsche preia circuitul de la Nardo

Centrul de testare Nardo se află la mai puţin de 20 km de oraşul italian cu acelaşi nume în provincia Lecce. Circuitul este renumit pentru pista ovală cu o lungime de 12,5 km şi 16 m lăţime pe care se pot atinge viteze ce depăşesc 320 km/h. Koenigsegg CCR deţine recordul de viteză la Nardo, atingând o viteză de 388 km/h.

Pe lângă pista ovală, centrul de testare de la Nardo oferă şi un circuit de 6,2 km, pe care Porsche îl va folosi pentru îmbunătăţirea manevrabilităţii modelelor sale.

Constructorul german a preluat unitatea de testare de la Nardo de la firma italiană Prototipo SpA, deţinută de Gian Mario Rossignolo, cunoscut pentru încercările sale nereuşite de a învia marca De Tomaso.

Porsche va începe investiţiile pentru a aduce circuitul italian la standardele germane începând de luna viitoare. Pe lângă dezvoltarea noilor modele, producătorul din Stuttgart va oferi viitorilor clienţi sau partenerilor posibilitatea de a închiria circuitul pentru teste proprii.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.