Porsche România se va diviza

Compania Porsche România, importatorul general al automobilelor produse de grupul german Volkswagen, se va diviza, urmând să transfere activitatea de distribuţie de automobile către o firmă nou înfiinţată, denumită Porsche Inter Auto România.

Porsche România se va diviza Porsche România se va diviza

Porsche Inter Auto România va prelua prin divizare o treime din din capitalul social al grupului, care a fost majorat recent la 535.800 lei prin includerea unei părţi a profitului nedistribuit, şi va prelua activitatea de distribuţie şi comerţ cu amănuntul. Activitatea de import şi comerţ cu ridicat va rămâne la Porsche România.

Porsche România va deţine un capital social în valoare de 357.200 lei, divizat în 35.720 părţi sociale, iar structura acţionariatului va rămâne neschimbată, 99,9944% din capital fiind deţinut de Porsche Austria, iar restul de Porsche Automotive Investment.

Noua firmă, Porsche Inter Auto România, va avea un capital de 178.590 lei, iar structura acţionariatului va fi aceeaşi. Porsche Holding Group îşi desfăşoară activitatea pe patru segmente, respectiv import, distribuţie de autovehicule ale concernului VW, distribuţie de autovehicule de diverse alte mărci şi servicii financiare. Grupul intenţionează să constituie entităţi juridice separate pentru fiecare din aceste patru segmente de activitate.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.