Porsche sărbătoreşte 50 de ani de 911 cu o ediţie specială

Autor: Iulian Dnistran 04 iun. 2013 Știri auto

Porsche aniversează, în 2013, o jumătate de secol de existenţă a legendarului model 911. Pentru a sărbători această piatră de hotar, germanii au lansat mai întâi versiunea GT3, iar acum s-au gândit să decoreze cum se cuvine coupe-ul cu forme istorice, printr-o ediţie specială.

Porsche 911 Carrera S 50 Years Edition va fi produsă în doar 1.963 de exemplare şi va fi prezentată la ediţia din acest an a Salonului Auto Frankfurt, acelaşi eveniment care a găzduit, în 1963, lansarea primei generaţii 911.

Bazat pe versiunea de serie a modelului cu tracţiune pe spate Carrera S, modelul aniversar are parte de acelaşi posterior ca versiunile cu tracţiune integrală Carrera 4, care adaugă 44 mm la lăţimea maşinii, şi va putea fi cumpărat în doar trei culori – gri deschis, gri închis şi negru.

Mai mult, grila radiatorului şi ramele geamurile au primit accente cromate, iar jantele de 20 de inci sunt inspirate din designul clasic al jantelor Fuchs. Şi, bineînţeles, o ediţie aniversară nu putea fi completă fără o emblemă proprie, care a fost montată sub sigla Porsche de pe spoilerul spate.

În interior, scaunele sunt îmbrăcate parţial într-un material textil de inspiraţie retro, care te duce cu gândul la tapiseria tartan a modelelor 911 din anii ’60.

Porsche 911 Carrera S 50 Year Edition nu are parte doar de modificări de ordin estetic, ci se laudă şi cu o versiune specială a sistemului de suspensie Porsche Active Suspension Management (PASM), precum şi cu sistemul Porsche Torque Vectoring (PTV) cu diferenţial spate cu alunecare limitată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide