Porsche transformă Volkswagen în subsidiara sa

Porsche îşi măreşte acţionariatul asupra Volkswagen şi preia Audi. Cu toate acestea VW a fost împotrivă.

Porsche transformă Volkswagen în subsidiara sa Porsche transformă Volkswagen în subsidiara sa

Controlul Porsche asupra Volswagen a crescut după ce producătorul din Stuttgart şi-a mărit acţionariatul de la 31% la 35%, păstrându-şi poziţia de acţionar majoritar. Practic cu noua configuraţie, Volkswagen devine o subsidiară a Porsche. Producătorul german va prelua de la VW şi Audi în urma unei înţelegeri între cele două părţi.

Deşi cei doi producători germani sunt parteneri tradiţionali, Porsche opunându-se de mai multe ori interesului diferiţilor producători auto asupra Volkswagen, anul acesta reprezentanţi ai Volkswagen au atenţionat Porsche să nu mai intervină în deciziile lor. Această luare de poziţie a celor de la VW a venit mai ales după ce Porsche a făcut lobby pentru a-l înlătura de la conducerea VW pe Ferdinand Piech.

Din planurile viitoare ale Porsche, printre care preluarea completă a Audi, face parte şi depăşirea a 50% în acţionartiatul VW. Dacă va reuşi sau nu va depinde probabil de cum vor decurge relaţiile între cei doi parteneri tradiţionali de acum încolo. Deocamdată controlul asupra VW este împărţit între mai mulţi acţionari principali, printre care şi Statul german al Saxoniei de Jos care deţine circa 20%.

VEZI TOATE ANUNŢURILE VOLKSWAGEN

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.