Porsche vrea o participaţie majoritară la VW

Producătorul german de automobile sport Porsche intenţionează să îşi majoreze de la 31% la 51% participaţia la constructorul auto VW, până la începutul anului viitor, relatează săptămânalul german Der Spiegel, citat de Reuters.

Porsche vrea o participaţie majoritară la VW Porsche vrea o participaţie majoritară la VW

Potrivit ziarului german, care citează surse de pe piaţa de capital, Porsche va cumpăra mai multe opţiuni prin exercitarea cărora grupul german îşi va putea majora participaţia la VW. "Traderii anticipează că participaţia Porsche va depăşi pragul de 50% la începutul anului viitor", potrivit Der Spiegel. Preţul acţiunilor VW a crescut cu peste 14% în ultima lună, comparativ cu indicele european al companiilor din sectorul auto, care a scăzut cu aproape 3%, pe fondul speculaţiilor privind intenţia Porsche de a-şi majora participaţia la grup prin preluarea unui pachet de 20% de acţiuni VW de la landul Saxonia Inferioară, informaţie dezimţită la momentul respectiv de ambele părţi.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.