Posibilă alianţă Fiat-Chrysler-PSA

Sergio Marchionne, şeful grupului Fiat-Chrysler a afirmat de curând că următorul grup mare implicat într-o fuziune/colaborare va fi unul francez.

Posibilă alianţă Fiat-Chrysler-PSA Posibilă alianţă Fiat-Chrysler-PSA

Cine este acest grup, este uşor să-ţi daia seama. PSA a încercat în trecut o colaborare cu Mitsubishi, acum încearcă împreună cu BMW, însă în scurt timp, francezii trebuie să ia o decizie clară cu privire la o colaborare de lungă durată. Sergio Marchionne consideră că, pentru a supravieţui în condiţiile actuale, fiecare grup trebuie să producă minim 5 milioane de modele pe an.

De aceea, PSA va fi unul din grupurile care în curând se va orienta spre o colaborare strânsă. Marchionne a declarat însă că o alianţă cu cei de la PSA ar fi o oportunitate de bun augur. Şi dacă adunăm cele 3,2 milioane de maşini produse de Peugeot şi Citroen cu cele 2 milioane ale grupului Fiat şi cele 1,3 milioane ale grupului Chrysler, ajungem la o sumă peste cele 5 milioane invocate de acelaşi Marchionne.

Oare va merge PSA cu Fiat sau va alege varianta actuală cu BMW? Rămâne de văzut.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.