Posibilă soluţie pentru ridicări auto şi alte abuzuri

Crezi că eşti o victimă a abuzurilor ţinând de ridicări de maşini şi altele? S-ar putea să existe o soluţie la problemele tale: Asociaţia Şoferilor şi a Drepturilor acestora din România.

Posibilă soluţie pentru ridicări auto şi alte abuzuri Posibilă soluţie pentru ridicări auto şi alte abuzuri

Ridicarea maşinilor a devenit o reală problemă la nivel naţional. Zilnic sunt ridicate mii de maşini pentru parcare neregulamentară, în condiţiile în care nu există suficiente locuri de parcare. În majoritatea cazurilor şoferul este cel care a greşit. Există însă şi cazuri în care firmele de ridicări auto acţionează abuziv. Majoritatea abuzurilor comise împotriva şoferilor rămân necunoscute din diverse motive. Pe de o parte, se mizează pe faptul că unii şoferi nu cunosc legislaţia.

Pe de altă parte, şoferii care realizează că s-a comis un abuz consideră că nu vor avea niciodată câştig de cauză în faţa celor care fac legea - firmele de ridicări auto, Primării, servicii de Poliţie Rutieră - astfel încât ajung să plătească taxa de recuperare a maşinii fără să mai tragă un semnal de alarmă privind abuzul comis. Şi nu în ultimul rând, sunt şoferii care ar vrea să-şi ceară drepturile în instanţă, însă după ce au plătit o taxă de recuperare cât salariul mediu pe economie (700-800 lei), nu mai au resurse financiare pentru a achita serviciile unui avocat pentru consultanţă şi reprezentare în instanţă.

"După o atentă analiză a problemelor cu care se confruntă şoferii români, am considerat că e necesar să existe o asociaţie care să vină cu soluţii concrete în sprijinul şoferilor care consideră că în cazul lor s-a produs un abuz. Vizăm atât abuzurile comise în cazul ridicării maşinilor, cât şi conflictele cu societăţile de asigurări şi probleme ce ţin de contractele de leasing.", a declarat Marian Moroşanu, preşedintele ASDR.

Două dintre motivele pentru care şoferii pot cere în instanţă restituirea taxelor plătite firmei de ridicări auto sunt completarea incorectă a procesului verbal şi avarierea autoturismului în procesul de ridicare. Şoferii îşi mai pot recupera banii dacă reuşesc să dovedească faptul că maşina staţiona regulamentar în momentul când a fost ridicată.

ASDR îşi desfăşoară activitatea pe întreg teritoriul României şi le oferă membrilor săi asistenţă juridică gratuită, aceştia beneficiind de serviciile unui avocat care le va oferi consiliere de specialitate şi reprezentare în instanţă. În cazul în care se demonstrează că s-a comis un abuz, şoferul poate recupera banii plătiţi pe taxele pentru ridicare, transport şi depozitare, precum şi amenda. Sprijin financiar. Pe lângă asistenţa juridică, ASDR le oferă membriilor săi sprijin financiar. Aceştia pot primi suma necesara pentru a-şi recupera maşina sau pentru a plăti amenda, urmând ca, ulterior, să restituie aceşti bani integral sau în rate.

ASDR pune la dispoziţia şoferilor care se confruntă cu probleme tehnice servicii de tractare auto, depanare şi cazare pe teritoriul României. Asociaţia Şoferilor şi a Drepturilor acestora din România (ASDR) a fost înfiinţată cu scopul de a oferi sprijin şi asistenţă şoferilor în momentele când aceştia întâmpină dificultăţi. Totodată, ASDR are ca obiectiv diminuarea numărului tot mai mare al cazurilor de nereguli şi abuzuri comise asupra şoferilor.

Prin acţiunile sale, ASDR ia atitudine împotriva acestor abuzuri şi îi sprijină pe conducătorii auto care se confruntă cu astfel de probleme. De asemenea, un obiectiv important al ASDR este încurajarea conducătorilor auto să respecte legislaţia în vigoare şi să aibă un comportament responsabil în trafic.

Şoferii care au nevoie de sprijin din partea ASDR pot folosi una din următoarele opţiuni de contact:
- pe site-ul www.asdr-romania.ro
- la email: office@asdr-romania.ro
- la numerele de telefon: 0728.502.426 / 0755.885.554

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.