Potopul din Spania distruge zeci de maşini. Ploile vin puternic şi în România

Locuitorii din Adra, Spania, au fost surprinşi de o viitură care i-a forţat să se refugieze pe acoperişurile caselor. Din fericire, nu s-au înregistrat victime umane, dar zeci de maşini au fost distruse. Ploile vor începe să afecteze şi România în următoarele 24 de ore

Potopul din Spania distruge zeci de maşini. Ploile vin puternic şi în România Potopul din Spania distruge zeci de maşini. Ploile vin puternic şi în România

Dacă îţi parchezi maşina într-o zonă inundabilă, ar fi bine să o muţi undeva mai sus, pentru că în următoarele zile ploile îşi vor face de cap şi în România. Poate nu vor fi viituri de genul celei de mai jos, din Spania, dar prognoza pentru următoarele 24 de ore arată aşa:

Cod Portocaliu pentru judeţele Gorj, Vâlcea, Argeş şi în zona de munte a judeţului Dâmboviţa, unde va ploua abundent, iar cantităţile de apă vor depăşi local 50 l/mp şi izolat 70 l/mp.

Cod Galben pentru Oltenia, Banat, cea mai mare parte a Munteniei, sudul Transilvaniei, precum şi în zona montană aferentă. Vor fi mai ales averse şi se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 25...30 l/mp şi izolat 50 l/mp. În sudul şi sud-vestul teritoriului vântul va avea intensificări, cu viteze de 50...55 km/h, iar în sudul Banatului şi pe crestele montane se vor depăşi temporar 70 km/h.

Să ţinem cont de faptul că viitura de mai jos, din Spania, a avut loc după nişte ploi care au însumat 80 l/mp...

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.