Povestea lui Midnight Ghost, o maşină mult prea frumoasă pentru a rezista anilor 1930 - FOTO

Povestea superbei maşini Midnight Ghost este legată de Gui De Larouche, un magnat francez ...

Povestea lui Midnight Ghost, o maşină mult prea frumoasă pentru a rezista anilor 1930 - FOTO Povestea lui Midnight Ghost, o maşină mult prea frumoasă pentru a rezista anilor 1930 - FOTO

 

 

Povestea superbei maşini Midnight Ghost este legată de Gui De Larouche, un magnat francez din industria cosmeticelor, care a avut în viaţa sa două mari iubiri: maşinile şi femeile frumoase. Îndrăgostindu-se la un moment de o femeie pe nume Simone a vrut să-i facă acesteia un cadou pe măsuria admiraţiei pe care i-o purta. Interesanta poveste a fost relatată de site-ul Firsttoknow.com.

De La Rouche a fost determinat să-i ofere acestei femei ceva ce nici o altă femeie nu a posedat, iar în acelaşi timp exlusivistul cadou îi permitea să-şi exploreze dragostea pentru autoturisme fine. Astfel a apelat la serviciile designer-ului Emmett-Armand, de la celebra marcă Duesenberg, pentru a-şi duce la îndeplinire visul.

În 1937, Duesenberg, compania care producea autovehicule de lux, şi-a încetat activitatea din cauza unor probleme financiare. Tocmai în acest context a apărut De La Rouche, cu viziunea sa despre maşina ideală. El avea să comande cel mai frumoas Duesenberg. Între 1937 şi 1940 maşina "Ghost Duesenberg Coupé Simone Midnight" a fost proiectată şi fabricată. Avea să fie vopsită într-o schemă de nuanţe de gri, apropiinduse astfel de sensul numelui pe care i l-a dat - Midnight Ghost (expresie care poate fi tradusă "o fantomă în noapte").

Mai multe imagini găseşti în galeria foto

În cele din urmă maşina a fost livrată, iar De La Rouche a făcut o plimbare cu ea. A apăsat pe pedală de acceleraţie până la 100 de kilometri pe oră, maşina s-a comportat excelent aşa că a simţit nevoie să mai apese pe acceleraţie până când kilometrajul a arătat 200 de kilometri pe oră. La această viteză a făcut o mişcare greşită, a pierdut controlul volanului, a derapat şi s-a rotit pe şosea, incident de pe urma căruia s-a ales doar cu o sperietură zdravănă. 

Totuşi, ceva nu i-a plăcut la acest Duesenberg, a găsit că nu este potrivită culoarea, aşa că i-a dat-o înapoi lui Emmet, care a vopsit maşina într-o nuanţă lila, foarte potrivită pentru o femeie.

În acea perioadă naziştii au cucerit Franţa, iar majoritatea maşinilor de lux au fost ascunse. După terminarea celui de-al Doilea Război Mondial cei care ştiau de existenţa lui Midnight Ghost l-au căutat pe la toate cimitirele de maşini dar nu l-au găsit. 

Un lucru ciudat este că exclusivista maşina nu a apucat să-şi îndeplinească adevăratul scop. Nu se ştie dacă acest lucru s-a întâmplat din cauza războiului sau au apărut unele neînţelegerile între De La Rouche şi Simone. Totuşi mai este ciudat şi că o astfel de maşină a dispărut fără ca să nu mai se ştie nimic despre ea. Arăta atât de bine încât este imposibil să zacă undeva fără ca nimeni să nu o remarce. Cel mai probabil a fost aruncată în aer de nazişti. 

 

 

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.