Practica ilegală care vizează maşinile diesel, descoperită de RAR la service-uri

Filtrul de particule al maşinilor diesel ...

Practica ilegală care vizează maşinile diesel, descoperită de RAR la service-uri Practica ilegală care vizează maşinile diesel, descoperită de RAR la service-uri

În urma unor controale la câteva service-uri, inspectorii RAR au descoperit că multe maşini diesel nu mai au filtru de particule. Pentru a li se scoate filtrul de particule şoferii plătesc unor mecanici o sumă de aproximativ 1.200 de lei. Service-urile depistate că au încălcat regulile sunt amendate cu cel mult 10.000 de lei, scrie Digi24.ro

Inspectorii Registrului Auto Român s-au sesizat în privinţa acestui fenomen după ce au citit pe site-ul unui service auto că mecanicii pot să scoată filtrul de particule contra unor sume de bani.

Filtrul de particule al maşinilor diesel are rolul de a reduce emisiile poluante. Când se umple de particule, trebuie schimbat, iar preţul unui filtru poate ajunge şi la 1.500 de euro. Aşa că românul preferă să scoată filtul de particule. 

Practica este însă ilegală, iar dacă sunt prinşi proprietarii primesc o amendă de până la 10.000 de lei. 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.