Pregătirile pentru Delta Rally 2013 sunt în plină desfăşurare

Autor: Tudor Rus 09 mai 2013 Știri auto

Delta Rally revine în Tulcea după o absenţă de 20 de ani iar organizatorii vor să fie siguri că evenimentul se va desfăşura în cele mai bune condiţii de siguranţă, atât pentru spectatori cât şi pentru participanţi. Astfel, prima etapă pe macadam din 2013 se va consuma între 30 mai şi 1 iunie.

„Siguranţa spectatorilor, a participanţilor şi a tuturor celor implicaţi este extrem de importantă pentru noi. Autorităţile de aici nu s-au mai confruntat cu un astfel de eveniment şi tocmai de aceea vrem să pregătim totul în cele mai mici amănunte”, a pus Mihai Tănase, organizatorul raliului.

Anul acesta, Delta Rally are 10 probe speciale cu o lungime de 110 km desenate în partea de vest şi sud-vest a judeţului Tulcea, pe drumurile forestiere din Ocoalele Silvice Babadag, Cerna şi Niculiţel.

O noutate în acest an este introducerea sesiunii de calificare, după modelul Campionatului European de Raliuri:

„Am propus FRAS ca în ziua de joi, înaintea antrenamentelor oficiale, piloţii prioritari precum şi invitaţii din străinătate să poată participa la o sesiune de calificări în vederea alegerii poziţiei de start pentru prima zi a raliului. Propunerea noastră a avut ca bază faptul că Delta Rally este un raliu complet nou pentru toţi sportivii din generaţia actuală, precum şi faptul că este prima etapă din CNRD desfăşurată pe macadam”, a adăugat Mihai Tănase.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide