Pregătit pentru Paris 2012: noul Chevrolet Trax

Autor: Andrei Nan 08 oct. 2012 Știri auto

„Marca Chevrolet este recunoscută de multe decenii pentru SUV-urile sale abile şi fiabile. Modelul Chevrolet Trax va asigura toate avantajele tradiţionale ale mărcii Chevrolet şi multe altele. Acesta este un SUV de dimensiuni mici modern, extrem de versatil şi în acelaşi timp eficient din punct de vedere al consumului de carburant”, a declarat Susan Docherty, Preşedinte şi Director General al Chevrolet Europe.

„Trax este expresia modernă a uneia dintre competenţele de bază ale Chevrolet, anume producerea şi vânzarea unor SUV-uri de excepţie”, a afirmat Docherty.

Cu o lungime de 4.248 mm, lăţime de 1.776 mm şi un ampatament de 2.555 mm, noul SUV de dimensiuni mici de la Chevrolet are o caroserie cu linii puternice care denotă agilitate şi mobilitate.

Trei motoare cu consum redus de carburant

Modelul Trax oferă spaţiu suficient pentru cinci persoane. Va asigura o dinamică de conducere în concordanţă cu cerinţele urbane, dar va oferi, atunci când este necesar, posibilitatea de a conduce pe teren accidentat.

Gama de motoare va include o unitate pe benzină cu supraalimentare de 1,4 l, un motor pe benzină de 1,6 l, precum şi un motor turbo-diesel de 1,7 l. Motorul turbo pe benzină de 1,4 l este combinat cu o transmisie manuală cu şase trepte de viteză, dezvoltă o putere de 140 cp (103 kW) şi generează un cuplu maxim de 200 Nm. Sistemul de tracţiune integrală este disponibil pentru variantele cu motoare turbo pe benzină de 1,4 l sau diesel de 1,7 l.

Motorul diesel de 1,7 l va dezvolta o putere de 130 cp (96 kW) şi un cumplu maxim de 300 Nm. Toate sistemele de propulsie cu transmisie manuală sunt echipate cu sistem Start/Stop. Atât motorul diesel de 1,7 l, cât şi cel turbo pe benzină de 1,4 l* vor fi disponibile şi cu o transmisie automată cu şase trepte de viteză.

Habitaclul oferă o flexibilitate unică a spaţiilor de depozitare şi o conectivitate de excepţie

Interiorul modelului Trax degajă un rafinament clasic şi este completat de dotări de confort utile, cum ar fi panoul de instrumente care îmbină afişajele digitale cu cele analogice.

Noul Trax oferă posibilităţi multiple de depozitare. Pe lângă portbagaj, care are un volum de 358 l, acestea includ diverse compartimente, deasupra şi pe ambele laturi ale consolei centrale, precum şi o cuvă disponibilă sub scaunul pasagerului. Sub podeaua portbagajului este disponibil un spaţiu suplimentar pentru depozitare.

Pe lângă scaunele din spate, ce pot fi rabatate în raport de 60/40, scaunul pasagerului din faţă poate fi pliat, asigurând o flexibilitate sporită în acest segment de autovehicule. În total sunt disponibile opt combinaţii de aşezare a scaunelor.

Nivelurile de echipare superioare vor fi dotate standard cu sistemul Chevrolet MyLink. Chevrolet MyLink este un sistem infotainment care afişează conţinutul smartphone-ului pe un ecran tactil color, cu rezoluţie înaltă şi o diagonală de şapte inch. Începând din iarna viitoare, sistemul MyLink va include o aplicaţie pentru navigaţie, ce va putea fi descărcată pe smartphone-uri compatibile. Aceasta va afişa ruta calculată de smartphone pe ecranul tactil al sistemului.

Siguranţă maximă

O gamă largă de sisteme de siguranţă pasivă şi activă, disponibile standard, va asigura protecţia eficientă a ocupanţilor în eventualitatea producerii unui accident. Modelul Trax va fi echipat cu şase airbaguri, sistem de control electronic al stabilităţii (ESC), inclusiv un sistem de asistenţă la pornirea în rampă (HSA), sistem de control al tracţiunii (TC), un sistem de antiblocare la frânare (ABS) cu distribuţie electronică a forţei de frânare.

Asistenţa pentru stabilizarea remorcii (TSA) şi sistemul de control la deplasarea în pantă (HDC) reprezintă dotări standard pentru autovehiculele cu nivelul de echipare LT.

Mai multe detalii şi imagini cu noul Chevrolet Trax, cu ocazia Salonului Auto Paris 2012.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide