Preluare Volvo de către BMW?

Potrivit ultimelor zvonuri, producătorul german BMW se declară interesat în preluarea pachetului majoritator de la Volvo.

Preluare Volvo de către BMW? Preluare Volvo de către BMW?

Aşa cum relatează site-ul Autocar, oficialii bavarezi s-au interesat de situaţia finaciară a constructorului suedez în vederea preluării acestuia de la Ford, care în ultimul se timp se descurcă destul de greu cu profitabilitatea filialelor sale. De asemenea, surse din interior relatează că BMW a fost interesat şi de Alfa Romeo, însă modelele concurente şi renaşterea financiară a lui Fiat i-au facut pe nemţi să se răzgândească

Se pare că achiziţionarea Volvo se doreşte deoarece oameni importanţi din conducerea BMW au văzut această marcă drept una complementară constructorului german. Volvo ar urma să aducă, alături de sportivitatea şi plăcerea condusului specifică BMW, siguranţa şi grija faţă de mediu tipice suedezilor. De asemenea, prin această mişcare se doreşte lărgirea gamei Mini, pentru că o producţie de 250.000 de maşini pe an nu este profitabilă pe termen lung şi se doreşte dublarea ei prin construirea unui Mini SUV şi unul cu 5 uşi bazate pe platforma tehnică de la S40.

O asemenea preluare ar însemna un adevărat şoc pentru industrie, destul de calmă în ultimul timp. Mai ales că în urmă cu 7 ani, când BMW era nevoit să renunţe la Rover, multă lume vedea constructorul bavarez ca fiind cel care în foarte scurt timp va ajunge să fie cumpărat.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.