Premieră în industria auto la BMW Group - Măsurători cu raze X pentru analiza maşinilor - VIDEO

Patru roboţi se mişcă în jurul prototipului ...

Premieră în industria auto la BMW. Germanii introduc tomografia computerizată în dezvoltarea, producţia şi analiza prototipurilor. Astfel, întreaga gamă de automobile, de la MINI la Rolls-Royce, este controlată din punct de vedere al calităţii încă din fazele iniţiale de dezvoltare.

Patru roboţi se mişcă în jurul prototipului şi scanează imagini în secţiune transversală. Ulterior, acestea sunt utilizate pentru analize detaliate ale inovaţiilor, materialelor noi şi tehnologiilor de prindere.

Lucrând în tandem, ei emit raze X şi către omologii lor. Datele pe care le adună sunt reunite ulterior într-un program de computer care calculează o imagine tridimensională multistratificată. Aceasta formează baza unei analize detaliate a funcţionării interne a automobilului, oferind informaţii despre obiecte de până la 100 de micrometri - aproximativ grosimea firului de păr uman.

Acest grad de detaliu este necesar pentru o serie de motive, de exemplu pentru a verifica conexiunile prin sudură şi şuruburi sau pentru a verifica starea caroseriei înainte şi după vopsire, unde temperaturile extreme pot afecta legăturile adezive. 

Noul sistem de raze X se află la uzina-pilot a BMW Group din München.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.