Premieră japoneză la elveţieni. Salonul Auto de la Geneva promite

Mazda lansează noul SUV CX-5

Premieră japoneză la elveţieni. Salonul Auto de la Geneva promite
Premieră japoneză la elveţieni. Salonul Auto de la Geneva promite

În 2012 s-a lansat primul model, iar în 2015 a fost facelift-ul. E unul dintre modelele pe care Mazda a mizat mult şi bine a făcut pentru că vânzările au returnat banii investiţi în producţia SUV-ului mic. Aşadar, la 5 ani de la lansare, Mazda e deja la a doua generaţie, iar schimbările sunt lejer de observat cu ochiul liber. Nu încape vorbă de facelift. Vorbim despre o Mazda CX-5 nou-nouţă, mai frumoasă, mai atletică şi atât de aproape de marii rivali din gama premium. La cum arată, e clar de acolo şi poate chiar peste. Are un design indubitabil şi distinctiv. Are personalitate şi se vede de la 7 poşte. Maşina este un pic mai mare decât Q3 sau X1 (are 4.55 metri lungime). Lăţimea e de 1.85 m, iar înălţimea de 1.69 m.

În maşină, zic oamenii de la Mazda, stă confortabil un individ de 1.9 m înălţime. Pentru că e un SUV mediu, portbagajul are 465 de litri. Comparativ cu prima generaţie, este cu 1 cm mai joasă. Înăuntru, maşina are dotări premium, ca oricare dintre concurentele ei. Display enorm de 11.5 cm diagonală, head-up display, sistem multimedia cu Apple CarPlay şi Android Auto, 10 difuzoare BOSE. La sisteme de siguranţă activă, Mazda a inclus pe lângă cele deja clasice, funcţia de recunoaştere a semnelor de circulaţie. Motoarele cu tehnologie SKYACTIV rămân cele de 2.2 litri diesel şi 150 de cai şi cele de 2 şi 2.5 litri benzină şi 165, respectiv 195 de cai. Transmisiile sunt automată şi manuală, ambele cu câte 6 trepte. Mazda zice, totodată, că a lucrat la rigidizarea caroseriei şi că a obţinut în acelaşi timp o elasticitate la torsiune cu 15.5% mai mare.

MAZDA CX-5 2017 (GALERIE FOTO)

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.