Premiera noului Touareg V8 TDI la Geneva. Este cel mai puternic SUV diesel al Volkswagen – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 07 mart. 2019 Știri auto

Volkswagen aniversează premiera noului Touareg V8 TDI la Salonul Internaţional Auto de la Geneva (7-17 martie). Capacitatea sa de 310 kW / 421 CP îl transformă în cel mai puternic SUV cu motorizare Diesel realizat de un producător german. Cuplul maxim produs de acest motor superior tehnologic atinge performanţele unei maşini sport: 900 newton metri. Indiferent de viteză sau de drumul pe care rulează, puterea  motorului conferă  cele mai bune condiţii în timpul condusului. Noul „vas amiral” al mărcii Volkswagen va fi disponibil în piaţă începând cu finalul lunii mai. 

Noul Touareg V8 TDI care atinge şi 250 km/h îşi arată  potenţialul dinamic accelerând  de la 0 la 100 de km/h în doar 4,9 secunde. Ca toate  modelele Touareg, noul V8 respectă noul standard Euro 6d-TEMP în materie de emisii. Modelul vine cu două pachete de design: Elegance si Atmosphere. Pachetul Elegance presupune un aspect interior mai tehnic,  dominat de elemente de metal şi culori reci, în timp ce Atmosphere propune un mediu interior cald în care domină lemnul şi nuanţele naturale.

Ecranele din Innovision Cokpit (ecranul digital şi elementele de comandă) cu suprafeţele acoperite cu sticlă, plus elemente din piele închisă la culoare şi detalii realizate din aluminiu şi crom pun în valoare calitatea superioară a modelului.

Aplicaţiile din lemn dau un plus de eleganţă, cum ar fi un detaliu din  pachetul Atmosphere: un toc îngust din „lemn curbat” străbate panoul de bord pe întreaga sa lăţime, în timp ce altă aplicaţie din lemn de frasin curbat care pare realizat dintr-o singură bucată încadrează panoul de bord.

Faţă de modelele cu motoare V6, Touareg V8 TDI include în plus încă din dotarea standard suspensii pneumatice, portbagaj acţionat electric, scaune confortabile, sistem de alarmă anti-furt, pedale din oţel inoxidabil şi pachetul „Light and Sight” (acesta include adaptarea automată a oglinzilor la luminozitate şi acţionarea automată a farurilor). Touareg V8 TDI vine de asemenea cu jante de aliaj Tirano de 19 inch  în locul celor de 18 inch.

Gama de echipare include şi sisteme de asistenţă şi de transmisie de ultimă oră. Printre funcţiile care cresc gradul de siguranţă se numără „Night Vision” (maşina poate detecta oameni sau animale pe întuneric cu ajutorul unei camere cu infraroşu), „Traffic Jam” şi „Roadwork Lane Assist” (sisteme de condus parţial automatizat şi de avertizare la ieşirea de pe o bandă de circulaţie, de accelerare şi frânare, în limita unei viteze de 60 km/h) şi „Front Cross Traffic Assist” (sistem de asistenţă care răspunde în condiţii de trafic în faţa maşinii).

Tehnologii precum direcţia activă integrală (care face ca noul Touareg să fie la fel de uşor de manevrat ca o maşină compactă) sau sistemul electronic de control al stabilităţii cu bare antiruliu îmbunătăţesc şi mai mult controlul şi gradul de confort de la volanul acestei maşini. De asemenea, prezenţa unuia din cele mai bune sisteme de iluminare din lume, respectiv „IQ.Light – faruri LED matrix”, creşte siguranţa şi confortul în cazul condusului pe timp de noapte.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide