Premieră Volvo pentru maşinile electrice: încărcarea totală a bateriilor în doar 1,5 ore

Autor: Oraan Mărculescu 07 nov. 2012 Știri auto

Aventura celor de la Volvo în domeniul maşinilor electrice se desfăşoară cu ajutorul modelului Volvo C30 DRIVe, care beneficiză de propulsie strict electrică. După anunţarea mai multor idei inedite aflate în stadiul de proiect, Volvo anunţă un nou fast-charger în premieră mondială.

Este vorba despre un încărcător rapid trifazic, care încarcă bateriile de până la 6 ori mai rapid decât sistemele similare aflate pe piaţă la ora actuală. Practic, dacă un încărcător normal, la 230 V, încarcă bateriile într-un timp de 8-10 ore, noul fast-charger Volvo are nevoie de numai 1,5 ore pentru încărcarea totală a bateriilor, la 400 V.

Mai mult, acest fast-charger asigură în doar 30 de minute o încărcare a bateriilor lui Volvo C30 DRIVe care îi permite maşinii o autonomie teoretică de 80 km – ceea ce reprezintă un mare avantaj în cazul pauzei de masă sau turei la cumpărături.

În opinia lui Lennart Stgland, vice-preşedintele diviziei de Sisteme Electrice de Propulsie, noul fast-charger Volvo reprezintă un pas serios înainte, venind în ajutorul clienţilor de maşini electrice care se tem de aşa-numita ”range anxiety” (teama de autonomia prea scăzută).

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide