Premiera  Premierele Mercedes de la salonul german

Cel mai cunoscut producător auto din Germania a avut parte de un show fastuos, în care a prezentat o serie de noutăţi mai mult sau mai puţin importante la Salonul Auto Frankfurt 2009.

Premierele Mercedes de la salonul german Premierele Mercedes de la salonul german

Oficialii Mercedes au avut destule motive de mândrie, având multe noutăţi pentru Salonul Auto de la Frankfurt 2009 - adică la ei acasă. Iar preşedintele companiei Mercedes Benz, Dieter Zetsche, a fost gazda celor prezenţi.

Principala noutate, foarte aşteptată de pasionaţii maşinilor sport, a fost Mercedes SLS, reinterpretarea celebrului 300 SL Gullwing, acum într-un format foarte competitiv, purtând semnătura celor de la AMG. Iar germanii nu se opresc aici, urmând ca, începând cu 2013, acest model supersport să fie oferit şi într-o versiune electrică, deservită de 4 motoare electrice, cu un total de peste 500 CP şi un cuplu maxim de aproape 900 Nm.

O altă premieră mondială pregătită pentru Frankfurt 2009 a fost versiunea break a lui Mercedes Clasa E. Noul E-Class Estate devine regele neîncoronat al breakurilor din clasa superioară, oferind un portbagaj extrem de încăpător, de 695 litri. De asemenea, breakul stilat Mercedes este oferit cu o gamă de motorizări atât economice (cum este E220 CDI BlueEFFICIENCY, cu 5,7 litri/100 km şi 150 g/km emisii CO2), cât şi performante - exemplu fiind noul Mercedes E63 AMG Estate.

Mercedes Vision S 500 HYBRID este o realizare importantă, propulsia hibridă plug-in asigurând limuzinei de lux un consum minim de 3,2 litri/100 km, dar şi o autonomie de maximum 30 km în regim strict electric. Iar Mercedes se pregăteşte pentru lansarea în producţia de serie a acestei tehnologii foarte repede.

Ceva mai târziu vom vedea pe şosele şi noua generaţie Mercedes B-Class, prefigurată prin conceptul BlueZERO E-Cell Plus. Acesta beneficiază de un sistem modular de propulsie, care poate fi doar electric, sau de tip fuel-cell sau hibrid, prin adoptarea unui motor cu ardere internă. Tehnologia fuel cell a fost, de altfel, prezentă pe prima maşină de serie Mercedes de acest fel, B-Class F-CELL, capabilă de o autonomie de 400 km, fără emisii poluante.

VEZI AICI PREMIERELE MERCEDES LA FRANKFURT 2009

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.