Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Uber, Clever şi Bolt vor intra în legalitate. Care este planul Guvernului

Autor: ProMotor 20 iun. 2019 Știri auto
Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Uber, Clever şi Bolt vor intra în legalitate. Care este planul Guvernului

Premierul a declarat astăzi la începerea şedinţei de Guvern, că va fi discutată soluţia pentru organizarea şi funcţionarea activităţii de servicii alternative de transport precum Uber, Bolt şi Clever scrie Digi24.

„Vom discuta astăzi în Guvern, în prima lectură, soluţia legislativă pentru organizarea şi funcţionarea activităţii de servicii alternative de transport, după un complex proces de consultare publică cu toţi cei interesaţi şi parcurgerea etapelor legale şi procedurale”, a declarat premierul.

Planul Guvernului va încuraja concurenţa loială

Viorica Dăncilă a declarat că soluţia avută în vedere va asigura transportul pasagerilor şi încurajarea concurenţei loiale.

„Pentru prima dată reglementăm acest tip de transport de persoane, care funcţionază prin intermediul unor platforme digitale şi la care apelează tot mai mulţi cetăţeni. Soluţia pe care o avem în vedere va asigura transportul pasagerilor în condiţii de siguranţă şi accesul acestora la cât mai multe acţiuni astfel încât încurajarea concurenţei loiale şi relaţia corectă între cerere şi ofertă să ducă la servicii de calitate”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Autorizarea administrativă va fi valabilă pe o perioadă de trei ani pentru platformele digitale, cât şi pentru operatorii de transport alternativ.

„Vom crea un sistem unitar de reglementare a activităţilor de transport alternativ care funcţionează prin intermediul unor platforme digitale prin autorizarea administrativă a acestora pe o perioadă de trei ani, atât în ce priveşte platformele digitale, cât şi operatorii de transport alternativ”, a declarat Viorica Dăncilă.

Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă, după ce primeşte avizul din partea Consiliului Economic şi Social (CES) va fi adoptat, a anunţat, miercuri, ministrul transporturilor.

Sursă: Digi24.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide