Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Uber, Clever şi Bolt vor intra în legalitate. Care este planul Guvernului

Planul Guvernului va încuraja concurenţa loială

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Uber, Clever şi Bolt vor intra în legalitate. Care este planul Guvernului Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Uber, Clever şi Bolt vor intra în legalitate. Care este planul Guvernului

Premierul a declarat astăzi la începerea şedinţei de Guvern, că va fi discutată soluţia pentru organizarea şi funcţionarea activităţii de servicii alternative de transport precum Uber, Bolt şi Clever scrie Digi24.

„Vom discuta astăzi în Guvern, în prima lectură, soluţia legislativă pentru organizarea şi funcţionarea activităţii de servicii alternative de transport, după un complex proces de consultare publică cu toţi cei interesaţi şi parcurgerea etapelor legale şi procedurale”, a declarat premierul.

Planul Guvernului va încuraja concurenţa loială

Viorica Dăncilă a declarat că soluţia avută în vedere va asigura transportul pasagerilor şi încurajarea concurenţei loiale.

„Pentru prima dată reglementăm acest tip de transport de persoane, care funcţionază prin intermediul unor platforme digitale şi la care apelează tot mai mulţi cetăţeni. Soluţia pe care o avem în vedere va asigura transportul pasagerilor în condiţii de siguranţă şi accesul acestora la cât mai multe acţiuni astfel încât încurajarea concurenţei loiale şi relaţia corectă între cerere şi ofertă să ducă la servicii de calitate”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Autorizarea administrativă va fi valabilă pe o perioadă de trei ani pentru platformele digitale, cât şi pentru operatorii de transport alternativ.

„Vom crea un sistem unitar de reglementare a activităţilor de transport alternativ care funcţionează prin intermediul unor platforme digitale prin autorizarea administrativă a acestora pe o perioadă de trei ani, atât în ce priveşte platformele digitale, cât şi operatorii de transport alternativ”, a declarat Viorica Dăncilă.

Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă, după ce primeşte avizul din partea Consiliului Economic şi Social (CES) va fi adoptat, a anunţat, miercuri, ministrul transporturilor.

Sursă: Digi24.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.