Premii pentru Renault Fluence Z.E. la Michelin Challenge Bibendum 2011

În deja celebra cursă ecologică Michelin Challenge Bibendum, care a avut loc la Berlin în acest an, Renault Fluence Z.E. s-a impus fără probleme în categoria sa, dar a reuşit să îşi mai adjudece încă 5 trofee. Iată despre ce este vorba.

Premii pentru Renault Fluence Z.E. la Michelin Challenge Bibendum 2011 Premii pentru Renault Fluence Z.E. la Michelin Challenge Bibendum 2011

În cursa Michelin Challenge Bibendum 2011, maşina electrică Renault Fluence Z.E. a participat la "Raliul Intercity", destinat vehiculelor pentru parcursuri interurbane. Maşinile au avut de parcurs un traseu extraurban de 300 km, pe parcursul căruia au fost analizate şi măsurate diverse caracteristici, cele mai importante fiind, evident, consumul şi emisiile poluante.

În categoria maşinilor electrice de serie, Renault Fluence Z.E. s-a impus fără probleme, pilotul Gregory Fargier (pilot Renault Sport) terminând primul cursa - chiar dacă, pe parcurs, a fost nevoie de o pauză pentru "a face plinul". De fapt, francezii au demonstrat viabilitatea soluţiei "Quick Drop", maşina petrecând doar 6 minute într-o staţie specială, în care bateria a fost schimbată cu una încărcată.

Renault Fluence Z.E. a depăşit concurenţi precum Tesla Roadster sau Opel Ampera, dar a demonstrat că este un concept mai bun şi decât maşinile alimentate cu hidrogen sau cu pile de combustibil. Pe lângă acest trofeu, Renault Fluence Z.E. a mai primit nu mai puţin de 5 premii cu ocazia Micheline Challenge Bibendum 2011:

  • cea mai manevrabilă - conform măsurătorilor şi testelor specialiştilor ADAC
  • cea mai bună eficacitate energetică - consumul s-a cifrat la 37,44 kWh
  • cel mai scăzut nivel de emisii CO2 - 57 g/km, valoarea măsurată de experţii Michelin fiind mai bună cu 8% decât cea omologată (este vorba despre emisiile de CO2 rezultate din procesele conexe, de fabricare a componentelor şi pieselor sau pentru producerea energiei electrice necesară la încărcarea bateriilor)
  • emisii poluante zero în utilizare
  • "designul tehnologic" - capacitatea de integrare a soluţiilor de reîncărcare a bateriilor

Grupul Renault-Nissan se mai poate mândri cu un rezultat meritoriu: în cadrul raliului urban, de 30 km, destinat maşinilor de oraş cu propulsie strict electrică, Nissan Leaf s-a impus în faţa concurenţilor Citroen C-Zero şi Peugeot iOn.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.