Premiile Detroit 2011: North American Car and Truck of the Year

Trofeele ”Car and Truck of the Year” în America de Nord au fost decernate cu ocazia Salonului Auto Detroit 2011. Iar câştigătorii sunt Chevrolet Volt, respectiv Ford Explorer.

Premiile "North American Car and Truck of the Year" sunt acordate de un juriu format din 49 de jurnalişti din USA şi Canada. Iar, cu ocazia Salonului Auto Detroit 2011, aceştia au făcut publice rezultatele votului lor.

Deloc surprinzător, "North American Car of the Year 2011" a fost desemnat Chevrolet Volt, care beneficiază de o campanie susţinută din partea General Motors şi a reuşit să îşi adjudece şi alte trofee în cursul anului precedent.

Surprinde, însă, distanţa la care s-a clasat faţă de competitorii săi: Volt a primit 233 de puncte, pe locul doi plasându-se Hyundai Sonata, cu un scor apreciabil de 163 de puncte, în timp ce marele laureat al competiţiei europene "Maşina Anului 2011", Nissan Leaf, a primit doar 94 de puncte, situându-se pe a treia poziţie.

Dacă în ce priveşte modelul Hyundai Sonata putem spune că acest rezultat este mai mult decât mulţumitor pentru coreeni, pentru Chevrolet contează mult mai mult dominaţia absolută asupra unei maşini cu propulsie strict electrică. Putem vorbi şi de o anumită condescendeţă a jurnaliştilor, care probabil au considerat că lui Nissan Leaf îi ajunge un trofeu important, în timp ce Volt reprezintă, practic, viitorul industriei auto americane.

În ce priveşte titulatura "North American Truck of the Year 2011", aceasta îi revine noii generaţii a SUV-ului Ford Explorer, unul dintre cele mai apreciate nume în domeniul auto american. Acest model s-a clasat la o distanţă lejeră faţă de principalii competitori: Explorer a primit 253 de puncte, în timp ce Jeep Grand Cherokee doar 138, iar Dodge Durango numai 99.

Pentru Ford este al doilea an consecutiv în care câştigă acest titlu, după ce în 2010 laureatul a fost modelul Ford Transit Connect (care se produce şi în fabrica Ford de la Craiova). Anul trecut, cei de la Ford au câştigat şi titlul de "Car of the Year", prin modelul Fusion Hybrid, însă pentru 2011 nu au avut în cursă un model pe măsura lui Chevrolet Volt.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.