Preţul de bază pentru noua Skoda Octavia 3 în Germania: 15.990 euro

Autor: Oraan Mărculescu 10 ian. 2013 Știri auto
Preţul de bază pentru noua Skoda Octavia 3 în Germania: 15.990 euro

Noua Skoda Octavia 3 va fi prezentată în premieră mondială cu ocazia Salonului Auto Geneva 2013, dar primele imagini şi informaţii oficiale au fost făcute deja publicităţii. La fel ca şi preţul de bază pentru piaţa germană.

În Germania, cea mai ieftină versiune Skoda Octavia, cea echipată cu motorul pe benzină de 1,2 litri şi 86 CP, costă 15.990 euro, un preţ considerat avantajos raportat la spaţiul interior, calitatea materialelor şi noile tehnologii de confort şi siguranţă. Ce-i drept, nu ştim care este nivelul standard de dotări aferent acestui preţ.

La nemţi, Skoda Octavia 2 berlină a fost deja scoasă de pe listele oficiale de vânzare, unde a rămas doar varianta break, aceasta având un preţ de pornire de 16.640 euro, valabil pentru motorizarea pe benzină de 1,4 litri şi 80 CP. Deci, raportat la modelul pe care îl înlocuieşte, preţul de pornire de 15.990 euro este chiar foarte bun.

Cei care se întreabă dacă nu cumva Octavia 3 intră în concurenţă fratricidă cu vărul de concern Jetta pot sta liniştiţi: modelul VW porneşte de la 21.475 euro (deci e mai scump cu peste 5.000 euro, în condiţiile în care generaţia actuală este bazată pe platforma tehnică a lui Golf 6, nu a noului VW Golf 7 – care are un preţ de pornire cu aproape 1.000 euro mai mare decât al noii Octavia 3.

Dacă facem o comparaţie cu modelul inferior Skoda Rapid, care porneşte de la 13.990 euro în Germania (preţ valabil pentru motorizarea 1.2 MPI de 75 CP), diferenţa faţă de Octavia se cifrează la 2.000 euro, nu chiar aşa de mare dacă ne gândim la avantajele noii Octavia în materie de spaţiu interior şi dotări suplimentare.

Aruncând un ochi în curtea concurenţei, Opel Astra Sedan are un preţ de pornire în Germania de 18.270 euro, mai mare pentru că vorbim de motorul pe benzină de 1,4 litri şi 100 CP, mai puternic decât cel de bază de pe Skoda Octavia 3.

Suntem curioşi care vor fi preţurile pentru motorizările superioare ale lui Octavia 3, precum şi cât de bogat este nivelul standard de echipare sau care e preţul opţiunilor. Pentru piaţa românească, gama de preţuri pentru noua Skoda Octavia o vom afla în prima parte a acestui an, cel mai probabil în preajma Salonului Auto Geneva 2013.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide