Preţul mediu al pieselor de schimb folosite la repararea autoturismelor a crescut cu până la 39% în ultimii ani

Preţul mediu anual al principalelor piese de schimb folosite la repararea autoturismelor a crescut cu 15%, până la 39% în perioada 2016-2018

Preţul mediu al pieselor de schimb folosite la repararea autoturismelor a crescut cu până la 39% în ultimii ani Preţul mediu al pieselor de schimb folosite la repararea autoturismelor a crescut cu până la 39% în ultimii ani

Preţul mediu anual al principalelor piese de schimb folosite la repararea autoturismelor a crescut cu 15%, până la 39% în perioada 2016-2018, potrivit unei analize realizate de Biroul Asigurătorilor Auto din România (BAAR) pe baza datelor Audatex, companie care oferă servicii de soluţionare a daunelor. 

De exemplu, în cazul unui autoturism Dacia, cea mai răspândită marcă auto la nivel local, preţul mediu al unei aripi faţă dreapta a fost de 413 lei în 2018, faţă de 384,5 lei în 2017 şi 350 lei în 2016. Creşterea în ultimii trei ani în acest caz a fost de 17,8%. Pe de altă parte, o bară de protecţie faţă a costat în medie 677 lei în 2018, în creştere cu aproximativ 22% faţă de 2016, în timp ce un far a costat în medie 500 de lei, cu peste o cincime mai mult decât în 2016.

Creşteri medii similare au fost înregistrate şi în cazul pieselor pentru autoturismele Volkswagen, a doua cea mai răspândită marcă auto la nivel local. Înlocuirea unei aripi dreapta în cazul unui autoturism Volkswagen a costat în medie anul trecut 940 de lei, în timp ce o bară de protecţie faţă a costat 1.592 de lei, potrivit datelor BAAR.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.