Preţuri benzină România faţă de alte state europene

România se află într-un top 5 al ţărilor cu combustibilul cel mai ieftin din Europa. Vedeţi şi cam cât va trebui să plătiţi pe combustibil dacă plănuiţi o drumeţie cu maşina prin Europa.

Preţuri benzină România faţă de alte state europene Preţuri benzină România faţă de alte state europene

ACE Auto Club Europa, o asociaţie germană a automobiliştilor care conţine 550.000 de membri, a făcut un top pentru cei care călătoresc prin Europa cu preţurile la benzină pe ţări. Aşa cum era de aşteptat ţările din estul Europei stau, teoretic, cel mai bine la preţurile combustibililor, desigur dacă facem abstracţie de puterea de cumpărare, pentru că în termeni reali situaţia ar fi diamentral opusă. Analiza nemţilor este astfel mai relevantă pentru cei care fac călătorii cu maşina în Europa,şi nu are rolul de a stabili în ce ţară combustibilul este cel mai avantajos pentru rezidenţi.

În schimb dacă ne referim strict la nivel regional şi comparabil din punct de vedere economic, în România cu un preţ de 1,07 euro/litru benzina este mai ieftină decât la vecinii sârbi (1,10 euro), bulgari (1,12 euro), sau unguri (1,22 euro). Doar Bosnia are un preţ mai mic de 1,04 euro/litru. Cei mai puţini euro dau pe benzină însă ruşii care plătesc 0,81 euro/litru, urmaţi de ciprioţi 0,90 euro.

La polul opus, cea mai scumpă ţară ca şi preţuri la combustibili este, surprinzător, Turcia cu un preţ la pompele de benzină de 1,88 euro/l. Urmează prosperele ţări nordice Norvegia (1,71 euro/ litru), Olanda (1,56 euro/litru) Danemarca (1,55 euro/litru) şi Marea Britanie (1,44 euro/litru). Media europeană este de 1,25 euro/litru, iar distanţă dintre ţara cu cea mai ieftină benzină şi cea cu cea mai scumpă este de peste 1 euro.

Aveţi mai jos graficul oficial - în germană doar - cu preţurile combustibililor pentru a vă face o părere despre cât şi cu cât va trebui să alimentaţi dacă faceţi o excursie cu maşina în Europa.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.