Preţuri carburanţi după creşterea TVA la Rompetrol

În mod normal o scădere a preţurilor la carburanţi nu poate fi decât o veste bună, dar după explozia cotaţiei datorită creşterii TVA este doar o frecţie la un picior de lemn.

Preţuri carburanţi după creşterea TVA la Rompetrol Preţuri carburanţi după creşterea TVA la Rompetrol

Rompetrol este primul furnizor de carburanţi care anunţă o scădere a preţurilor la combustibil, după momentul zero reprezentat de 1 iulie. Din păcate scăderea este cuprinsă între 5 şi 9 bani pe litru, în timp ce săptămâna trecută preţurile au fost majorate cu valori între 25 şi 28 de bani, adică scumpirea va avea aproape acelaşi efect consistent asupra bugetelor automobiliştilor.

Astfel, benzinele Efix 95 şi Alto 101 costă 4,76 lei pe litru, respectiv 5,43 lei pe litru. Noile preţuri ale sortimentelor de motorină Efix şi Alto 55 sunt 4,71 lei litru şi 5,02 lei pe litru, conform MEDIAFAX. Vorbeam anterior de faptul că România era a cincea ţară din Europa în topul celei mai ieftine benzine. Acum însă ne apropiem de cotaţia din Luxembourg, iar dacă este să luăm în calcul şi declinul puterii de cumpărare, putem să spunem că "rivalizăm" cu ţările din nord-vestul Europei.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.