Preţurile lui VW Golf Variant în Germania – în medie cu 1.000 de euro mai scump ca Golf 7 hatchback

Autor: Oraan Mărculescu 17 apr. 2013 Știri auto
Preţurile lui VW Golf Variant în Germania – în medie cu 1.000 de euro mai scump ca Golf 7 hatchback

Breakul Volkswagen Golf Variant este foarte important pentru producătorul german, deoarece reprezintă aproape jumătate din vânzările totale ale familiei Golf – deci vorbim de o contribuţie majoră la succesul celui mai vândut model din Europa în ultimii ani.

După cum era firesc, germanii sunt primii care pot cumpăra noul VW Golf 7 Variant, care, la ei, are un preţ de pornire de 18.950 euro, valabil pentru varianta de bază cu motorul 1.2 TSI de 85 CP şi echiparea Trendline.

Faţă de cel mai ieftin Golf 7 cu aceeaşi motorizare şi aceeaşi echipare, vorbim de o diferenţă de circa 2.000 de euro, justificată de caracterul practic mai bun: portbagajul lui VW Golf 7 Variant variază între 605 litri (cu 5 locuri) şi 1.620 litri (cu 2 locuri), în timp ce hatchback-ul are doar 380 de litri în configuraţia cu 5 locuri.

Totuşi, nu putem omite faptul că Skoda Octavia Combi, bazată tehnic pe VW Golf 7 şi cu un portbagaj sensibil mai mare, porneşte în Germania de la 16.640 euro (tot în varianta 1.2 TSI de 85 CP), deci e mai ieftină cu 2.310 euro – iar un procent de peste 10% în favoarea breakului cehilor ar putea conta pentru familişti.

Cea mai scumpă variantă VW Golf Variant în Germania este 2.0 TDI DSG (150 CP), în echiparea Highline, care porneşte de la 30.850 euro. O sumă pentru care cei interesaţi de breakuri pot găsi oferte tentante ca raport preţ/spaţiu chiar şi în clasa medie ori în segmentul SUV-urilor.

CREDEŢI CĂ PREŢURILE LUI VOLKSWAGEN GOLF VARIANT SUNT MARI SAU NORMALE?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide