Preţurile vinietelor în ţările europene. Cât costă în România ( rovinieta ) şi cât e afară?

Preţurile surprinzătoare ale taxelor de drum în Europa

Preţurile vinietelor în ţările europene. Cât costă în România ( rovinieta ) şi cât e afară? Preţurile vinietelor în ţările europene. Cât costă în România ( rovinieta ) şi cât e afară?

Autobild.de a scris despre costul vignettelor în cele mai tranzitate ţări şi  noi am dezvoltat puţin. Iar majoritatea ţărilor sunt cele tranzitate şi de români.

Nu toate ţările percep taxa de vignetta. Multe percep taxe pe sectoare de drum sau numai pe autostrăzi (ex: Grecia, unde autostrăzile sunt operate de 6 concesionari diferiţi), altele percep pe sectoare de drum şi pe tuneluri (sau alte pasaje), există şi ţări (precum Portugalia) în care trebuie să plăteşti vignetta în avans, online.

Ungaria (140 de euro anual, 9.75 euro / săptămână), Slovenia (110 euro anual, 15 euro săptămânal) şi Letonia (300 euro anual) sunt ţările cu cele mai scumpe vignette. La noi, rovignetta costă 28 de euro pe an şi 3 euro  / săptămână, de aproape 10 ori mai puţin decât în Slovenia şi de 5 ori mai puţin decât la unguri (tarif anual). În Austria costă 87 de euro sau 120 de euro dacă eşti prins fără. Dacă refuzi să o plăteşti, atunci te costă cât una în Letonia (300 eur amenda).  

Şi în Bulgaria, vignetta e mai scumpă decât la noi – 50 eur / an şi 8 eur / săptămână.

Culmea, în Elveţia, vignetta pentru un an e 35 de euro, dar partea proastă e că nu o poţi lua cu o perioadă de valabilitate mai scurtă.

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.