Preview: premierele Opel la Paris 2010

Opel va gratula vizitatorii Salonului Auto de la Paris 2010 cu două premiere interesante, conceptul GTC şi Astra Sports Tourer.

Preview: premierele Opel la Paris 2010 Preview: premierele Opel la Paris 2010

Aproximativ 1,5 milioane de vizitatori vor avea ocazia să admire conceptul GTC Paris, modelul Astra Sports Tourer, o versiune de station wagon extrem de compactă, noul Meriva cu o gamă mai variată de motoare diesel şi noutăţi importante din linia de produse Opel ecoFLEX şi vor afla cele mai noi informaţii modelul Ampera, revoluţionarul autovehicul electric cu autonomie extinsă de la Opel.

Debut mondial: GTC Paris, noul concept Opel combină viteza cu frumuseţea.

"Şi viteza era frumuseţe pură." Viziunea pe care se bazează cel mai nou concept Opel, modelul GTC Paris, a fost inspirată de acest simplu citat din vestitul roman al lui Richard Bach, Pescăruşul Jonathan Livingston. Citatul se integrează atît de bine, încât Opel a gravat cu laser aceste cuvinte în tapiţeria scaunelor.

Denumirea de GTC Paris evocă atât caracterul dinamic al autovehiculului, cât şi modernul oraş în care acesta este lansat. Modelul este un hatchback expresiv, sportiv şi compact, cu proporţii dramatice şi suprafeţe sculpturale specifice limbajului de design Opel.

Premiera mondială Astra Sports Tourer, atleticul multifuncţional.

Lansat la salonul IAA din 2009, modelul Astra cu cinci uşi a fost foarte bine primit, având în vedere cele aproape 200.000 de comenzi primite în mai puţin de un an. Acum, Astra Sports Tourer va fi prezentat la Salonul Auto de la Paris. Acest station wagon cu design fluid are un caracter practic de primă clasă integrat într-o formă atletică şi elegantă.

Deşi în privinţa designului şi a numelui "Sports Tourer" are acelaşi ADN Opel în comun cu echivalentul său de mai mari dimensiuni Insignia, modelul Astra Sports Tourer are propriul farmec dinamic, dar practic. Aspectul său plăcut se îmbină cu o capacitate de încărcare cu un nivel înalt de flexibilitate. Designul eficient al portbagajului şi funcţiile premium îmbunătăţesc funcţionalitatea pentru a putea mări spaţiul de încărcare de la 500 la 1.550 de litri fără a face niciun efort. Când spătarele sunt pliate, lungimea spaţiului de încărcare este mărită până la 1.835 mm, cu 28 mm mai mult decât la modelul Astra actual.

Noul Astra Sports Tourer a fost creat să asigure o încărcare uşoară, iar capitonajul plat şi neted al pereţilor compartimentului de încărcare cu profil atent conturat optimizează spaţiul util prin eliminarea colţurilor incomode şi greu de utilizat. Inginerii Opel au avut grijă de îmbunătăţirea funcţionalităţii, încorporând funcţii prezente la bordul modelelor station wagon din clasa premium ce conferă o senzaţie exclusivistă de calitate şi precizie.

Ei au dezvoltat un nou sistem FlexFold pentru bancheta din spate, care permite fiecărei secţiuni a banchetei rabatabile fracţionate 60/40 să fie pliată înainte prin apăsarea unui buton situat în pereţii laterali ai compartimentului de încărcare: un arc este eliberat printr-un sistem electric, activând automat rabatarea rapidă de la distanţă a spătarelor. Modelul Astra Sports Tourer este primul station wagon compact echipat cu această funcţie de confort.

Noul Meriva: gama extinsă de motoare diesel sporeşte eficient performanţele.

Meriva, noul campion al flexibilităţii de la Opel va face la Paris o demonstraţie a gamei sale complete de puteri. Celor două motoare diesel şi trei motoare pe benzină care erau deja disponibile la lansare li se alătură trei noi unităţi diesel importante. Clienţii au acum de ales între opt sisteme de propulsie, cu puteri de la 55 kW/75 cp la 103 kW/140 cp - opţiuni mult mai numeroase decât oferta concurenţei.

În concordanţă cu eforturile continue ale Opel de a reduce impactul asupra mediului înconjurător, noua versiune 1.3 CDTI ecoFLEX combină o putere cu 21% mai mare (70 kW/95 cp) şi un nivel de emisii mai redus cu 11,2% (119 g/km CO2) faţă de varianta ecoFLEX anterioară. Tot noi sunt şi cele două versiuni puternice ale motorului 1.7 CDTI, dezvoltând o putere de 81 kW/110 cp şi respectiv 96 kW/130 cp şi un cuplu de până la 300 Nm la un consum mediu combinat de 5,2 litri/100 km.

Toate motoarele diesel disponibile pentru modelul Meriva sunt echipate standard cu filtru de particule şi sunt în conformitate cu normele Euro 5.

Pe lângă această gamă amplă de motorizări, clienţii beneficiază şi de o varietate de dotări inovatoare care optimizează utilizarea spaţiului şi fac din noul Opel Meriva campionul flexibilităţii.

Opel Ampera: autovehiculul electric cu autonomie extinsă.

Obiectivul Opel este de a oferi primul autovehicul electric cu autonomie extinsă din Europa. Iar ultima versiune Opel Ampera expusă la Paris dovedeşte că marca este în grafic cu producţia acestui model revoluţionar, spre sfârşitul anului 2011.

Ampera, modelul electric cu autonomie extinsă va fi primul autovehicul cu zero emisii şi acţionare electrică din Europa, adecvat pentru deplasarea zilnică. Cu sistemul său unic de propulsie electrică ce asigură accelerarea puternică şi un nivel înalt de rafinament, modelul Ampera cu cinci uşi poate transporta patru pasageri, oferă un spaţiu generos în portbagaj şi are o autonomie extinsă de peste 500 de kilometri. Ampera va fi compatibilă cu programul zilnic de deplasare al majorităţii clienţilor europeni. De exemplu, aproximativ 80 de procente dintre şoferii germani conduc mai puţin de 50 km în fiecare zi.

Cele peste 280 de celule litiu-ion din pachetul de baterie în formă de T asigură o putere susţinută. Unitatea de propulsie electrică aproape fără zgomot dezvoltă instantaneu un cuplu de 370 Nm, echivalentul a 150 cp, accelerează de la zero la 100 km/h în aproximativ nouă secunde şi atinge o viteză maximă de 161 km/h.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.