Prima capitală europeană care va interzice maşinile diesel în centrul oraşului

Decizia a fost anunţată astăzi!

Prima capitală europeană care va interzice maşinile diesel în centrul oraşului Prima capitală europeană care va interzice maşinile diesel în centrul oraşului

Maşinile diesel vor fi interzise în centrul Romei până în 2024, a anunţat Virginia Raggi, primarul capitalei Italiei.

Roma, unul dintre cele mai aglomerate oraşe din Europa, care găzduieşte mii de monumente cu valoare istorică inestimabilă, ar urma să interzică accesul maşinilor diesel în zona centrală până în 2024.

Peste 60% din cele 1,8 milioane de maşini noi vândute în Italia anul trecut aveau motoare diesel.

Raggi a făcut anunţul pe pagina sa de Facebook, adăugând: "Dacă vrem să intervenim, trebuie să avem curajul să luăm decizii stricte".

Comentariile ei au venit după ce o instanţă din Germania a decis, marţi, că autorităţile locale pot limita accesul maşinilor diesel poluante pe străzile oraşelor.

Roma nu are zone industriale de amploare în limitele oraşului, deci poluarea din aer este produsă în mare parte de autovehicule.

Aceasta nu va fi prima tentativă a autorităţilor de a limita accesul maşinilor diesel vechi în centrul Romei. Primăria a mai încercat diferite căi de a reduce poluarea produsă de autovehicule, însă mulţi şoferi ignoră deciziile, iar poliţia nu aplică sancţiuni cu stricteţe.

Pe lângă riscurile pentru sănătate, poluarea afectează şi monumentele din capitala Italiei. Un studiu realizat de Ministerul Culturii din Italia a concluzionat că peste 3600 de monumente de piatră şi 60 de sculpturi de bronz riscă să fie grav deteriorate de poluare.

Autorităţile din Milano, oraş puternic industrializat, au anunţat dela că planuiesc că interzică accesul maşinilor diesel din până în 2030.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.