Prima imagine oficială cu noul Jaguar XE: BMW Seria 3 are de ce să se teamă

A fost odată o maşină care s-a numit Jaguar X-Type şi care trebuia să se bată cot la cot cu BMW Seria 3, Mercedes-Benz C-Class şi Audi A4. Dar bătrânul X-Type (care era construit pe platformă de Ford Mondeo) a ieşit destul de şifonat din luptă, fiind scos din producţie după o singură generaţie. Acum, însă, Jaguar joacă din nou cartea unui sedan de dimensiuni medii, iar bătaia se anunţă mult mai încinsă.

Prima imagine oficială cu noul Jaguar XE: BMW Seria 3 are de ce să se teamă Prima imagine oficială cu noul Jaguar XE: BMW Seria 3 are de ce să se teamă

Jaguar XE este numele celui mai nou model de serie al producătorului auto britanic (bine, indian, dacă insişti). Şi are un singur scop: să se bată cu BMW Seria 3, Mercedes-Benz C-Class, Audi A4 şi toate celelalte berline premium de dimensiuni medii.

Aceasta este prima imagine oficială cu noul model Jaguar în formă de serie, în care apare şi cântăreaţa Emeli Sandé. Şi, judecând după partea frontală a maşinii, se anunţă un fel de mini-Jaguar XF, ceea ce nu e deloc rău din punctul de vedere al designului.

Conform oficialilor mărcii, noul XE va avea o structură construită preponderent din aluminiu, iar gama de motorizări va pleca de la unităţi care au emisii de dioxid de carbon mai mici de 100 g/km şi va ajunge la propulsoare care pot oferi viteze maxime de peste 300 km/h.

Aşa arată pe dedesubt cel mai economic Jaguar de serie din istorie

Nu e prima dată când Jaguar încearcă apa cu degetul în segmentul berlinelor medii. Înainte de XE a fost X-Type, produs între 2001 şi 2009, care avea la bază aceeaşi platformă ca Ford Mondeo din acea perioadă. Şi, deşi a fost unul dintre cele mai vândute modele Jaguar ale vremii (cu 50.000 de unităţi vândute în 2003), tot nu a reuşit să se apropie de concurenţii germani – în 2005, BMW a vândut peste 100.000 de exemplare doar în Statele Unite ale Americii.

Cu toate acestea, dacă pui la socoteală designul noului XE şi faptul că berlinele Jaguar din prezent se conduc exemplar, există şanse mari ca povestea X-Type să nu se repete.

Noul Jaguar XE va apărea în faţa publicului pentru prima dată în Londra în luna septembrie, după care va merge la Salonul Auto Paris 2014.

Tu ce spui: ai alege un Jaguar în locul unui Mercedes-Benz, Audi sau BMW?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.