Prima maşină electrică Honda va fi prezentată în martie la Geneva

Honda va avea o maşină full electrică de dimensiuni asemănătoare cu Honda Jazz

Prima maşină electrică Honda va fi prezentată în martie la Geneva Prima maşină electrică Honda va fi prezentată în martie la Geneva

Honda va prezenta în cadrul Salonului Auto de la Geneva din martie un concept full-electric care se află foarte aproape de faza de producţie. Aceasta va fi prima maşină electrică a producătorului Honda, urmând să apară pe piaţă la începutul anului 2020. Versiunea de producţie completă va fi lansată la Frankfurt, în septembrie.

Honda are obiceiul să arate publicului versiuni uşor deghizate ale maşinilor de producţie cu un an înainte sau chiar înainte de lansare. Conceptul Urban EV a fost atras atenţia publicului la Frankfurt din 2017, iar comentatorii i-au lăudat designul său retro şi curat.

Şeful departamentului de design de la Honda, Makoto Iwaki, a declarat că obiectivul este să producă o maşină  „distractivă şi accesibilă".

Maşina de producţie va arăta foarte asemănător cu conceptul, care este cu aproximativ 100 mm mai scurt decât o Honda Jazz. În privinţa numelui însă, este puţin probabil ca maşina să fie numită Urban. 

Noul model va concura cu versiunea electrică a lui Skoda Citigo şi VW e-Up. În segmentul de automobile mici, şi Opel intenţionează să scoată o versiune full-electrică a lui Corsa.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.