Prima poză cu noua generaţie KIA Cee’d, sora lui Hyundai i30

Autor: Oraan Mărculescu 16 ian. 2012 Știri auto

Oficialii coreeni nu se încurcă să ne testeze răbdarea cu teasere şi campanii subversive – ne gratulează direct cu prima imagine a noii generaţii KIA Cee’d, care va debuta pe piaţa europeană la Salonul Auto Geneva 2012. Vorbim, aşadar, de continuarea unei poveşti cu un succes foarte interesant pe plan european în clasa compactă.

După cum se aştepta toată lumea, platforma tehnică a noii KIA Cee’d provine de la „fratele” de concern Hyundai i30. Atâta doar că, de această dată, diferenţierea la nivel stilistic este mult mai mare decât în cazul generaţiilor precedente Cee’d şi i30.

Noua KIA Cee’d are o parte frontală relativ agresivă, mizând mai mult pe caracterul familial decât pe un spirit sportiv, faţă de KIA Rio, de pildă. Grila frontală are o formă deja cunoscută de la noile modele KIA, şi, faţă de Hyundai i30, KIA Cee’d are mai puţine rotunjimi, inspirând mai multă robusteţ decât eleganţă.

Se mai poate observa că designerii a păstrat ideea celui de-al treilea geam lateral a cărui margine inferioară se continuă până sus, într-o curbură devenită aproape un trademark al lui Cee’d. Partea din spate este şi ea nouă, ca abordare, stopurile având o uşoară formă de bumerang, iar luneta are o formă ceva mai bombată decât până acum.

Mai multe detalii şi imagini cu noua KIA Cee’d aşteptăm în preajma Salonului Auto Geneva 2012, din primăvară.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide