Prima schiţă oficială cu noul Hyundai i30

Surpriza coreenilor la Salonul Auto Frankfurt 2011 va fi noua generaţie a compactei Hyundai i30. Iată prima schiţă oficială a noului model.

Prima schiţă oficială cu noul Hyundai i30 Prima schiţă oficială cu noul Hyundai i30

Modelul de clasă compactă Hyundai i30, fratele ceva mai cunoscutului KIA Cee'd, a avut parte de un succes foarte bun pe plan european, aşa încât noua generaţie este aşteptată cu destul de mult interes. Iar premiera acesteia va avea loc chiar în această toamnă, cu ocazia Salonului Auto Frankfurt 2011.

Poate părea ciudat să vorbim despre un nou model la doar 5 ani de când i30 a fost lansat pe piaţă, mai ales că a primit un facelift chiar în 2010. Şi totuşi, coreenii se mişcă foarte repede, iar în 2012 vom avea în Europa un nou combatant în segmentul maşinilor compacte.

Deşi pentru moment suntem gratulaţi doar cu o schiţă oficială, e foarte uşor de remarcat relaţia de rudenie cu sedanul Hyundai Elantra. Partea frontală vine cu un design similar al farurilor şi aripilor, în timp ce grila frontală şi spoilerul presupun modificări care îi conferă maşinii un aer ceva mai agresiv.

În spate, noul i30 va avea un hayon destul de înclinat, iar a treilea geam lateral are dimensiuni foarte mici, conferindu-i maşinii un aer încordat. Suntem curioşi cum va arăta spatele maşinii, per ansamblu noul i30 dorind să fie mult mai evoluat la capitolul aspect faţă de precedenta generaţie.

Detalii despre motorizări nu avem, dar e destul de clar că, vorbind de aceeaşi platformă cu Elantra, motorizările vor fi aceleaşi. În curând, vom avea mai multe detalii şi imagini despre noul Hyundai i30, în preajma salonului german.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.