Prima Skoda electrică de serie este foarte ieftină! Sau... foarte scumpă?

Cei de la Skoda propun publicului primul lor vehicul strict electric de serie mare. Atâta doar că nu vorbim de o maşină, ci de o bicicletă...

Prima Skoda electrică de serie este foarte ieftină! Sau... foarte scumpă? Prima Skoda electrică de serie este foarte ieftină! Sau... foarte scumpă?

Noua bicicletă Skoda Green E Line are propulsie strict electrică, beneficiind de tehnologia Pedelec (denumire pe care o regăsim şi la un concept de bicicletă electrică BMW).

Sistemul Pedelec nu face altceva decât să asiste biciclistul, uşurând pedalarea câtă vreme viteza nu depăşeşte 25 km/h. Acest lucru se datorează unui motor electric de 250 Watt, situat în roata din spate, care e alimentat de la o baterie litiu-ion care cântăreşte doar 2,6 kg şi care are nevoie de 4 ore pentru încărcarea 100%.

Bicicleta electrică Skoda are o masă proprie de numai 21,7 kg, iar autonomia teoretică totală se cifrează la 105 km, aportul motorului electric fiind vizibil mai ales în condiţiile urcării unor rampe lungi.

Preţul noii biciclete electrice Skoda Green E Line nu e mic: 2.500 de euro, aproape o treime din cât costă cea mai ieftină Citigo. Dar, dacă sunteţi familist pasionat de ciclism, s-ar putea ca această bicicletă electrică să se dovedească un accesoriu rezonabil ca preţ.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.