Primăria Bucureşti a predat constructorului amplasamentul pentru supralărgirea Şoselei Fabrica de Glucoză. Cât vor dura lucrările

Autor: Mediafax 06 aug. 2018 Știri auto
Primăria Bucureşti a predat constructorului amplasamentul pentru supralărgirea Şoselei Fabrica de Glucoză. Cât vor dura lucrările

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţă, luni, că primăria a predat constructorului amplasamentul pentru lucrările de execuţie destinate supralărgirii de la două la patru benzi a Şoselei Fabrica de Glucoză.

„Proiectul a stagnat multă vreme, însă am reuşit deblocarea lui anul trecut, când a avut loc semnarea contractului. E o investiţie la care se va lucra în ritm alert, pentru a reduce la maximum termenul de finalizare. Lucrările încep imediat după ce se termină demolările necesare eliberării terenului, care au un termen estimat de finalizare de trei săptămâni. Termenul de execuţie este de 15 luni, însă este discutată cu executantul posibilitatea reducerii acestui termen la 12 luni. Concret, lucrarile care vor fi executate in cadrul acestui contract sunt: largirea la 4 benzi a 1,8 km de strada, cate 2 benzi pe sens de cate 3,5m, realizarea trotuarelor cu o latime de 4,5m; reconfigurarea intersectiilor pe care soseaua Fabrica de Glucoza le traverseaza si racordarea la viitoarea intersectie cu sens giratoriu a autostrazii A3 Bucuresti-Ploiesti-Brasov; asigurarea scurgerii apelor pluviale prin realizarea unei canalizari pluviale precum si prin repozitionarea gurilor de scurgere existente; reamenajarea spatiilor verzi; modernizarea iluminatului stradal. Proiectul prevede şi amenajarea de parcări şi semaforizare pe anumite segmente”, a transmis primarul general, pe Facebook.

Executarea lucrărilor este realizată de asocierea Straco Grup -Tracon – Primacons Group, iar costul actualizat se ridică la circa 47 milioane lei fără TVA.

Contractul de proiectare şi execuţie a fost semnat anul trecut, după o perioadă de soluţionare a situaţiilor legate de exproprieri şi de contestaţii, arată Firea. Au urmat unele modificări ale proiectului iniţial, generate de faptul că în tot acest timp s-a construit foarte mult în zonă şi s-au schimbat anumite normative în domeniu. Au fost redimensionate reţelele de apă, canal şi iluminat public, iar listele de cantităţi, actualizate la noii parametri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide