Primele autobuze electrice din România vin de la Guvernul Elveţiei

Primăria Cluj-Napoca va introduce, în premieră, între 10 şi 15 autobuze electrice, care urmează să fie cumpărate în baza unei finanţări din partea Guvernului Elveţiei.

Primele autobuze electrice din România vin de la Guvernul Elveţiei Primele autobuze electrice din România vin de la Guvernul Elveţiei

Primarul Emil Boc a declarat joi, în cadrul manifestării "Întâlnirile europene de la Cluj - Transilvania", că municipiul Cluj-Napoca va introduce, în premieră pentru România, autobuze electrice cu scopul de a promova un transport public ecologic şi nepoluant.

"În principiu, am primit acordul de finanţare şi aşteptăm ca Ministerul de Finanţe să dea aprobarea finală. Sper că acest model de la Cluj-Napoca să fie preluat şi de alte administraţii locale din România pentru că răspunde nevoilor de mediu, de consumuri reduse, nepoluante. Sper ca aceste autobuze, care vor face parte din parcul auto al RATUC, să le avem anul viitor în circulaţie pe străzile Clujului", a spus Boc.

Preţul unui astfel de autobuz electric este cuprins între 300.000 şi 500.000 de euro. Oare acest preţ este prea mare pentru Guvernul României?

Mai multe informaţii pe www.mediafax.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.