Primele exemplare Mercedes-Benz GLC F-CELL vor fi livrate către instituţii şi companii – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 13 nov. 2018 Știri auto

Primele exemplare Mercedes-Benz GLC F-CELL, SUV-ul german alimentat cu hidrogen care oferă şi o baterie reîncărcabilă la priză, vor fi livrate către instituţii şi companii din Germania.

Pe lângă diferite instituţii regionale şi naţionale, Mercedes va mai oferi modelul şi unor organizaţii şi către Deutsche Bahn – operatorul căilor ferate germane. Urmează alte livrări, către companii precum Shell, Linde, Air Liquide şi autorităţilor din Hamburg şi Stuttgart.

Începând cu primăvara anului viitor, alte companii, precum şi persoane fizice, vor putea conduce Mercedes-Benz GLC F-CELL prin programul Mercedes-Benz Rent.

Mercedes-Benz GLC F-CELL este un hibrid special, pentru că poate fi alimentat fie cu hidrogen, fie cu electricitate, şi nu emite niciun fel de emisii de dioxid de carbon. Două rezervoare îmbrăcate în fibră de carbon cu capacitatea de 4,4 kilograme reprezintă cantitatea de hidrogen aflată la bord, iar reumplerea acestora se poate face în doar trei minute, cât durează şi alimentarea unei maşini care funcţionează pe combustibili clasici. La un consum mediu de 1 kg de hidrogen/100 km, modelul GLC F-CELL poate parcurge aproximativ 430 de kilometri (NEDC), la care se adaugă autonomia oferită de bateria electrică, adică încă 51 de kilometri. Puterea maximă produsă este de 204 cai-putere, suficientă pentru a asigura maşinii un comportament dinamic.

Există trei moduri de condus: ECO, COMFORT şi SPORT, precum şi patru regimuri de transport: HYBRID, F-CELL, BATTERY şi CHARGE.

În modul Hybrid, maşina foloseşte ambele surse de energie, F-CELL înseamnă un parcurs strict pe hidrogen, Battery presupune un regim pur electric, iar CHARGE înseamnă că reîncărcarea bateriei a prioritate. În toate regimurile de transport, există o funcţie de recuperare a energiei în timpul frânării şi stocare în acumulatori.

Având în vedere că tehnologia este nouă şi staţiile de alimentare cu hidrogen abia au început să se dezvolte, lansarea lui Mercedes-Benz GLC F-CELL va avea loc în anumite zone metropolitane. Primele sunt oraşele unde există deja o infrastructură de încărcare cu hidrogen, precum Stuttgart, Dusseldorf, Berlin, Hamburg, Frankfurt, Munchen şi Koln. La lansarea pe piaţă, GLC F-CELL va fi livrat unor clienţi selectaţi de pe teritoriul Germaniei. Modelul va fi oferit exclusiv sub formă de închiriere, toată partea de mentenanţă şi posibile reparaţii find în sarcina Mercedes-Benz pe întreaga durată a contractului.

Începând din primăvara lui 2019, noul model va fi oferit prin intermediul a şapte reprezentanţe de GLC F-CELL de pe teritoriul Germaniei, prin programul Mercedes-Benz Rent, atât pe termen lung, cât şi pe termen scurt.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide