Primele imagini cu noua Dacia Logan – iată cum arată OFICIAL noul Logan 2

Autor: Adrian Mihălţianu 05 oct. 2012 Știri auto

 

Iat-o: noua generaţie Dacia Logan. Sau noul Logan 2, după cum este denumit noul model de către fani. O maşină complet nouă, atât la nivel estetic (după cum ne-am dat seama şi din pozele spion), dar şi tehnic.

După 8 ani de la lansarea primei Dacia Logan, la Salonul Auto Paris 2012 avem parte de premiera mondială a noii Dacia Logan, care vine cu o parte frontală complet modificată, care combină robusteţea lui Duster cu eleganţa lui Lodgy.

În spate, noul Logan arată mai impunător, stopurile verticale fiind înlocuite cu unele pătrăţoase, foarte masive. De altfel, noul Logan are o imagine mult mai sobră decât precedenta generaţie, graţie bosajelor proeminente ale roţilor sau muchiilor de pe aripile spate. Se remarcă şi faptul că, cel puţin în opţiune, maşina vine cu senzori de parcare spate.

În interior, remarcăm o planşă de bord complet nouă, cu un design mult mai plăcut şi o ergonomie revizuită. După cum era de aşteptat, noua Dacia Logan va beneficia de sistemul Media Nav (navigaţie cu ecran tactil), la fel ca şi Lodgy, însă avem parte şi de o surpriză ciudată: butoanele pentru geamurile electrice rămân pe consola centrală, nefiind mutate pe feţele interioare ale portierelor! O veste bună este apariţia pilotului automat, pe lângă limitatorul de viteză deja prezent pe Lodgy.

Noul Logan 2 primeşte un nou motor în gamă: micul turbo pe benzină, de 0,9 litri şi 90 CP, în timp ce restul motoarelor sunt cunoscute de la actuala generaţie. Este puţin probabil ca dCi-urile să aibă şi versiuni cu sistem Start&Stop, pentru obţinerea unui consum cât mai scăzut Dacia optând cel mai probabil la rapoarte mai lungi în cutia de viteze.

Se remarcă şi o tapiţerie care aparent e mai bună decât ce avem acum pe Logan, dar probabil că nu vom vedea, cel puţin la început, tapiţeria de piele. Atenţie mare şi la mânerele cromate de pe uşi, care ar putea suferi de aceleaşi probleme remarcate la generaţiile precedente de Megane (cojire). De asemenea, aerul condiţionat rămâne manual chiar şi în cea mai înaltă echipare, în schimb apare cotiera faţă, probabil în opţiune.

Până în momentul în care Dacia va da publicităţii toate detaliile şi imaginile oficiale cu noua Dacia Logan, puteţi să vă faceţi o idee despre noul Logan în GALERIA FOTO.

CUM VI SE PARE NOUA DACIA LOGAN?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide