Primele imagini cu noua generaţie Citroen C4 Picasso

Autor: Oraan Mărculescu 01 apr. 2013 Știri auto

Cu ocazia Salonului Auto Geneva 2013, francezii de la Citroen ne-au gratulat cu un concept denumit Technospace şi care era clar că prefigurează noua generaţie Citroen C4 Picasso.

Iată că imaginile oficiale ale noului C4 Picasso au ajuns pe internet, însă, deocamdată, în mod neoficial. Şi nu, partea frontală inedită nu e o poantă de 1 aprilie, ci e chiar designul adoptat de francezi pentru noua familistă, care va porni multe discuţii contradictorii.

O familistă care rămâne fidelă unui gabarit compact (lungime de 4,42 metri, lăţime de 1,82 metri şi înălţime de 1,61 metri), în timp ce detaliile estetice fac o trimitere clară spre gama DS.

Planşa de bord e mai convenţională decât partea frontală, deşi respiră un puternic aer high-tech datorită celor două mari displayuri, cel superior fiind un adevărat panou de comandă. La nivelul dotărilor, noul C4 Picasso vine cu echipamente moderne, cum ar fi asistenţa la parcare Bird View sau farurile inteligente.

Ca spaţiu interior, C4 Picasso va oferi mult loc pentru 5 persoane, în spate pasagerii beneficiind de trei scaune separate, care promit mult loc pentru picioare datorită ampatamentului de 2,78 metri. Portbagajul se prezintă şi el foarte bine, cu o capacitate de minimum 537 litri (sau 630 litri dacă scaunele de pe al doilea rând culisează în faţă).

Ca motorizări, Citroen C4 Picasso va fi disponibil cu două motoare pe benzină (1.6 VTi de 120 CP, 1.6 THP de 156 CP), precum şi trei diesel (1.6 HDi de 92 CP, 1.6 e-HDi de 92, respectiv 115 CP). Consumul minim anunţat de versiunea de bază 1.6 e-HDI se cifrează la doar 3,8 litri/100 km, cu emisii CO2 de 98 g/km.

Noul Citroen C4 Picasso urmează să fie lansat pe piaţă în această vară în versiunea cu 5 locuri, în timp ce Picasso în 7 locuri este aşteptat la Frankfurt 2013, în toamnă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide