Primele imagini-teaser cu noua Skoda Rapid - premiera la Moscova, în august

A lipsit de la Geneva 2012 pentru că a fost păstrată pentru debutul pe promiţătoarea piaţă auto din Rusia: noua berlină Skoda Rapid va fi inaugurată pe plan european la Salonul Auto de la Moscova. Pentru început, câteva imagini-teaser.

Primele imagini-teaser cu noua Skoda Rapid - premiera la Moscova, în august Primele imagini-teaser cu noua Skoda Rapid - premiera la Moscova, în august

Primul lucru pe care trebuie să-l spunem despre noua Skoda Rapid, care va umple golul dintre Fabia şi viitoarea Octavia, este că nu vorbim de o maşină similară cu Skoda Rapid de pe piaţa auto indiană - unde cehii au lansat, de fapt, un Volkswagen Polo Sedan cu "faţă" de Skoda, inducându-i pe europeni în eroare.

Noua Skoda Rapid pentru Europa va debuta la Salonul Auto de la Moscova din luna august a acestui an şi nu este altceva decât transpunerea în producţie de serie a conceptului Skoda Mission L, prezentat la Salonul Auto Frankfurt 2011. Şi care devine clar că e altceva faţă de conceptul VisionD.

Skoda Rapid pentru Europa este total diferita de modelul de pe piata indiana

De altfel, chiar dacă oficialii se joacă acum cu nişte imagini teaser, maşina a fost deja surprinsă în teste, foarte puţin camuflată - VEZI AICI POZELE SPION.

Până când Skoda ne va oferi imaginile şi informaţiile oficiale cu noua lor familistă, să recapitulăm ce ştim în acest moment. Şi anume că Skoda Rapid se bazează pe noua platformă tehnică MQB a concernului Volkswagen, urmând a avea un ampatament de 2,6 metri şi o lungime de circa 4,5 metri - practic, rolul lui Rapid este de a înlocui actuala Octavia în momentul în care aceasta va fi înlocuită de Octavia 3.

Skoda Rapid va inlocui actuala Octavia cand va aparea Octavia 3

La nivelul motorizărilor, Skoda Rapid se va baza pe motoare de cilindree mai redusă, mai economice şi mai ieftine, fiind vorba despre TSI-urile de 1,2 litri şi 1,4 litri pe benzină, precum şi de TDI-ul de 1,6 litri. Cei care vor o maşină mai pretenţioasă trebuie să ştie că Skoda Rapid va fi declinată şi în versiune Seat Toledo (un concept premergător fiind arătat recent la Geneva 2012).

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.