Primele informaţii despre Jaguar XJR, sedanul de lux cu 550 CP

Autor: Dan Vache 27 mart. 2013 Știri auto

Jaguar îşi lărgeşte gama de modele, asta e clar. După ce a lansat noul F-Type şi varianta R-S a sedanului XF, compania britanică va prezenta în premieră mondială la New York o versiune sportivă a sedanului de lux XJ, care va deveni un adversar pentru rivalii germani Audi S8 şi Mercedes-Benz S63 AMG.

Denumit Jaguar XJR, modelul va avea parte de un motor V8 de 5.0 litri, care dezvoltă 550 CP şi un cuplu maxim de 680 Nm. Acesta vine cuplat la o transmisie automată cu 8 trepte, care-i permite limuzinei britanice să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 4,6 secunde şi să atingă o viteză maximă de 280 km/h. Consumul mediu teoretic declarat de constructorul britanic va fi de 11,6 litri/100 km iar emisiile CO2 de 270 g/km.   

Din imaginile oficiale publicate, vedem că limuzina sportivă are tuşele specifice gamei R de la Jaguar, precum jantele de mari dimensiuni, barele de protecţie redesenate, grila radiatorului în formă de fagure, capota cu guri de aerisire şi, bineînţeles, emblema R.

Pe lângă un motor puternic, Jaguar XJR a primit şi îmbunătăţiri ale direcţiei, suspensiei şi frânelor, la fel ca toate celelalte modele din gama R, alături de câteva modificări discrete ale interiorului.

La Salonul Auto New York 2013, Jaguar va prezenta, pe lângă noul XJR, roadsterul F-Type şi variantele cu tracţiune integrală ale modelelor XJ şi XF.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide