Primele mărci care anunţă consumul real al maşinilor

În urma scandalului Dieselgate grupul PSA, producătorul mărcilor ...

Primele mărci care anunţă consumul real al maşinilor Primele mărci care anunţă consumul real al maşinilor

 


În urma scandalului Dieselgate grupul PSA (producătorul mărcilor Peugeot şi Citroen) a hotărât să publice valorile reale ale consumului pentru trei dintre modelele sale, informează Digi24.ro. Prin această iniţiativă, francezii speră să căştige din clienţi dezamăgiţi de brand-ul german.

Astfel, Peugeot şi Citroen au dezvălui la Salonul Auto de la Geneva consumul real pentru modelele Citroen C4 Grand Picasso, DS 3 şi  Peugeot 308. 

Maşinile au fost testate 25 de kilometri în oraş şi 31 de kilometri în afară, iar în maşină se aflau şoferul si un pasager, plus bagaje pentru două persoane în portbagaj. 

Rezultatele au fost următoarele: 

  • Peugeot 308 a ”mâncat” 5 litri la suta de kilometri, faţă de 3,2 litri cât era declarat oficial;
  • Citroen C4 Grand Picasso 5,6 litri la suta de kilometri, faţă de 4 litri declaraţi oficial; 
  • DS 3, 4.9 litri la suta de kilometri, faţă de 3,6 litri cât erau trecuţi în acte.

Aşadar, consumul real a fost cu până la 36% mai mare faţă de cel pe care îl declaraseră oficial cei de la grupul PSA. 


 

 

 

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.