Primele schiţe cu Hyundai Eon, noul model de clasă mini

Nu vă grăbiţi să lăudaţi urmaşul lui Hyundai i10, deoarece noul Hyundai Eon este o maşină concepută pentru piaţa indiană, unde va înlocui vechiul Hyundai Atos. Dar nici să nu eliminăm total ipoteza urmaşului lui i10...

Primele schiţe cu Hyundai Eon, noul model de clasă mini Primele schiţe cu Hyundai Eon, noul model de clasă mini

Cel mai mic model Hyundai, cel puţin pe piaţa indiană, va fi noul Hyundai Eon, ale cărui prime schiţe oficiale au fost recent date publicităţii de către coreeni. Noul model, care vine cu un design mai modern şi mai sofisticat, în stilul noilor ix35 sau Elantra, va înlocui vechiul model Hyundai Atos, la indieni.

Informaţiile despre noul model sunt încă foarte puţine, dar ştim măcar că Hyundai Eon va avea o lungime de circa 3,4-3,5 metri, iar sub capotă va primi un motor de 0,8 litri, în doar 3 cilindri. Derivat din propulsorul de 1,1 litri şi 4 cilindri de pe i10, noul motor de pe Eon va dezvolta 56 CP şi un cuplu maxim de 75 Nm.

În ce priveşte Europa, absolut nici un fel de informaţie oficială. Însă nu este greu de intuit că acest nou model Hyundai Eon urmează să ia, mai devreme sau mai târziu, locul lui i10 pe Bătrânul Continent, unde, alături de vărul KIA Picanto, va încerca să fure o felie cât mai mare de piaţă actorilor deja consacraţi, dar şi noilor rivali de clasă mini VW Up! sau Fiat Panda.

Pentru moment, vă lăsăm în compania acestor schiţe, rămânând să vedem cât de repede va ajunge Hyundai Eon în Europa. N-ar fi exclus ca acest nou model să reprezinte surpriza Hyundai la Salonul Auto Geneva 2012, ce spuneţi?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.