Primele schiţe oficiale cu Audi Q3

Înaintea premierei oficiale a modelului de serie Audi Q3 (care va fi cel mai mic SUV Audi), germanii ne oferă un preview graţie schiţelor oficiale cu noul Q3. Care, deloc surprinzător, arată ca un Q5 intrat puţin la apă.

Primele schiţe oficiale cu Audi Q3 Primele schiţe oficiale cu Audi Q3

Prima oară am văzut Audi Q3 sub forma conceptului Audi Cross Coupe quattro, tot la Salonul Auto Shanghai, dar în 2007. Iată că, după patru ani, salonul chinezesc va fi gaza modelului de serie Audi Q3, care, pentru moment, este prefigurat de nişte schiţe oficiale Audi.

Din care observăm cu uşurinţă apartenenţa lui Q3 la familia de SUV-uri Audi - de parcă designerii au comis o eroare şi au încurcat schiţele noului Q3 cu ale deja cunoscutului Audi Q5... Adică noul Audi Q3 nu îşi propune să experimenteze cu noi idei de design, designerii aplicând aceleaşi principii ca la fratele mai mare.

Totuşi, faţă de Q5, se pare că Audi Q3 va miza mai mult pe agresivitate, la fel cum se întâmpla în cazul conceptului de acum 4 ani. Gabaritul său va fi relativ compact, Q3 urmând a avea o lungime de 4,38 metri (faţă de 4,63 metri la Q5) şi o înălţime de 1,6 metri - valoarea ampatamentului încă nu a fost comunicată.

Platforma tehnică provine de la Audi A1, iar tracţiunea integrală quattro, cu ambreiaj Haldex, va fi oferită pe versiunile de top. Audi Q3 urmează să fie fabricat în Spania, într-o uzină Seat, iar debutul comercial pe piaţa europeană va avea loc în toamna acestui an.

Principalul concurent al lui Audi Q3 va fi BMW X1, cele două urmând a ţine capul de afiş în domeniul SUV-urilor premium mici, o nişă destul de slab populată, unde mai figurează ca actori secundari în acest moment doar Infiniti EX şi Mini Countryman.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.