Primele schiţe oficiale cu noul Porsche 918

În sfârşit, Porsche dă publicităţii primele imagini ale noului supercar Porsche 918, deocamdată în formatul unor schiţe oficiale. De asemenea, cei interesaţi pot deja să îşi comande noul bolid. Vedeţi în continuare cât costă.

Primele schiţe oficiale cu noul Porsche 918 Primele schiţe oficiale cu noul Porsche 918

Încă de la apariţia sa, sub formă de concept la Salonul Auto Geneva 2010, a fost destul de clar că Porsche 918 va fi noul supercar al celebrei mărci sportive din Germania. Iar modelul de serie nu se depărtează aproape deloc de concept, după cum o demonstrează primele schiţe oficiale pe care le dă publicităţii Porsche.

Doar schiţe? Ei bine, vorbim, totuşi, de nişte schiţe inginereşti, fidele modelului de serie care va apărea pe şosele în cursul anului 2012. Mai ales că tehnologia hibridă de care va beneficia Porsche 918 este testată intensiv într-un "laborator ambulant", sub forma unei maşini de curse Porsche 918 RSR.

Porsche 918 RSR va beneficia de un motor V8 plasat central, în spatele celor două scaune, propulsor care va avea circa 4,0 litri şi va dezv olta peste 500 CP. Dacă valoarea nu vi se pare extraordinară pentru un supercar de elită, mai trebuie adăugat faptul că vorbim, de fapt, despre o soluţie hibridă.

Astfel, sistemul de propulsie al lui Porsche 918 Spyder va beneficia şi de două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte, acestea urmând a dezvolta împreună până la 218 CP, deci puterea maximă va fi de peste 700 CP. În condiţiile în care inginerii anunţă un consum mediu fenomenal, de numai 3,0 litri/100 km (conform noilor standarde de măsurare NEDC.

Autonomia în regim strict electric se va cifra la circa 25 km, iar bateriile litiu-ion vor putea fi încărcate şi de la o sursă externă de curent electric, durata pentru un ciclu complet de încărcare fiind estimată la circa 7 ore. De menţionat şi emisiile foarte scăzute de CO2, de numai 70 g/km, conform noului ciclu de măsurare NEDC.

Porsche 918 va fi produs într-o cadenţă de numai 918 exemplare, iar germanii au anunţat deja preţul noului lor supercar: 845.000 USD sau aproximativ 600.000 euro. Startul comenzilor s-a dat deja, iar maşinile urmează să fie construite pe comenzi ferme - cu alte cuvinte, jumătate din sumă este achitată cu un an înainte ca maşina să fie construită, iar restul sumei trebuie achitată integral chiar înaintea livrării.

Cu toate acestea, oficialii sunt siguri că lista de comenzi se va închide foarte repede. Este, totuşi, o premieră importantă pentru constructorul german, iar fanii milionari de pretutindeni sigur vor dori să intre în acest club select, al celor 918 deţinători de Porsche 918.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.