Primul autobuz robot din lume a fost introdus în serviciul de transport public în martie 2019

Primul autobuz robot din lume circulă cu anvelope Nokian Hakkapeliitta

Primul autobuz robot din lume a fost introdus în serviciul de transport public în martie 2019 Primul autobuz robot din lume a fost introdus în serviciul de transport public în martie 2019

Gacha este primul autobuz robot autonom din lume. Acesta are capacitatea de a naviga în mod fiabil în întuneric, precum şi pe ploaie sau zăpadă. Gacha utilizează o tehnologie de direcţie complet nouă, care a fost testată pentru a funcţiona în condiţiile arctice din Laponia. Acest lucru îi conferă un avantaj competitiv unic faţă de alte soluţii autonome. 

Autobuzul Gacha, dotat cu pneuri de iarnă Nokian Hakkapeliitta R3, a fost introdus în serviciul de transport public în martie 2019.

Pentru început, se intenţionează utilizarea autobuzului în această primăvară în traficul de pasageri din trei oraşe finlandeze. Sensible 4 şi MUJI vizează dezvoltarea microbuzelor autonome pentru uz public şi furnizarea de servicii de transport consumatorilor începând cu anul 2021.


 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.