Primul Ford electric: Ford Focus EV

Prima maşină complet electrică de la Ford a fost prezentată în premieră mondială cu ocazia CES (Consumer Electronics Show).

Procesul de electrificare a maşinilor este în plină dezvoltare, după Nissan Leaf şi Chevrolet Volt este rândul celor de la Ford să iasă la rampă prin lansarea primei maşini complet electrice marca Ford, şi anume Ford Focus EV.

Premiera mondială a avut loc la un salon destinat ultimelor tendinţe şi evoluţii în materie de eletronice, CES (Consumer Electronics Show) şi nu la Salonul Auto de la Detroit, expoziţie care îşi deschide porţile în aceste zile.

Ford Focus EV se laudă cu un motor electric de 123 CP şi un cuplu de 245 Nm, iar autonomia declarată este de 160 km cu un singur "plin" de energie. În ceea ce priveşte viteza maximă de deplasare este de 136 km/h. De remarcat este timpul redus de încărcare a bateriilor, şi anume doar 3-4 ore, atenţie, la o priză normală de 220 V.

O aplicaţie interesantă este MyFord Mobile, care permite monitorizarea sistemelor electrice şi electronice, nivelul de încărcare a bateriilor direct de pe telefonul mobil sau prin intermediul unui calculator.

Maşina va fi disponibilă spre vânzare în America spre sfârşitul acestui an, iar în Europa maşina va fi disponibilă din 2013.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.